«Προτιμώ το αριστερό, αλλά τα πέναλτι με το… δεξί»: Ο Ντεμπελέ είχε εξηγήσει παλαιότερα γιατί το κάνει!

Απειλούσε με το αριστερό. Το δοκίμαζε συχνά. Αναδείχθηκε πολυτιμότερος της αναμέτρησης ανάμεσα στη Γαλλία και την Πορτογαλία. Και εκτέλεσε πέναλτι με το δεξί. Με το «κακό» του πόδι. Σκόραρε εύκολα και δημιούργησε ερωτηματικά. Παλαιότερα όμως, ο Ντεμπελέ είχε εξηγήσει τον λόγο!



«Προτιμώ το αριστερό, αλλά τα πέναλτι με το… δεξί»: Ο Ντεμπελέ είχε εξηγήσει παλαιότερα γιατί το κάνει!

Η Γαλλία το έκανε ξανά. Δεν σκόραρε σε κανονική ροή αγώνα, για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι, αλλά στο τέλος της ημέρας, αυτό ουδεμία σημασία έχει. Διότι οι «τρικολόρ» προκρίθηκαν στα ημιτελικά του EURO 2024, αποκλείοντας στη διαδικασία των πέναλτι την Πορτογαλία.

Βασίστηκαν και πάλι στην ανασταλτική τους λειτουργία, δεν δέχθηκαν γκολ ξανά και θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία στους «4» του τουρνουά.

Στη «ρώσικη ρουλέτα» όμως, είδαμε για μία ακόμη φορά κάτι παράδοξο. Μην βιάζεστε. Δεν εννοούμε το γεγονός πως πέναλτι χάθηκε, πλην όμως δίχως επέμβαση τερματοφύλακα. Το παράδοξο σχετίζεται με τον Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος αναδείχθηκε και κορυφαίος της αναμέτρησης, παρότι ήρθε από τον πάγκο.

Τι έκανε λοιπόν ο Ντεμπελέ; Ήταν τρομερά απειλητικός με τη Γαλλία, για όσο αγωνίστηκε. Έπαιξε δεξιά, συνέκλινε προς τα μέσα, σούταρε με το αριστερό του πόδι, ήταν τρομερά δύσκολο να τον αντιμετωπίσει ο Μέντες.

Στη διαδικασία των πέναλτι όμως, αποφάσισε να εκτελέσει με το δεξί. Σκόραρε με χαρακτηριστική άνεση. Άπαντες όμως αναρωτήθηκαν, για ποιον λόγο το κάνει αυτό. Και το England365 έχει την απάντηση, ενθυμούμενο τι είχε πει παλαιότερα ο ίδιος ο παίκτης, σε συνέντευξή του, όταν έπαιζε για τη Ρεν.

Τότε λοιπόν, ο Ντεμπελέ είχε παραδεχθεί πως είναι αριστεροπόδαρος. Ωστόσο, είχε επισημάνει πως τα πέναλτι θα τα εκτελεί με το δεξί. Ο λόγος; Διότι έτσι νιώθει ασφαλέστερα, θεωρώντας πως τελειώνει καλύτερα μία φάση με το «κακό» του πόδι. Αν το δεξί του φυσικά, μπορεί να υπολογίζεται ως τέτοιο…

Δημήτρης Μανάκος