«Εσείς σκοράρετε κι εγώ θα τα βγάζω»: Ο Πίκφορντ πάντα θα έχει κρυμμένο άσο στο μανίκι για τα πέναλτι! (vid)

Αυτή τη φορά το έκανε από το πρώτο χτύπημα των αντιπάλων και αυτό πρόσφερε τεράστια αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες του. Ο Τζόρνταν Πίκφορντ θέλει να εμπνέει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του όταν έρχεται η διαδικασία των πέναλτι και φροντίζει από το Μουντιάλ του 2018 να βάζει κι εκείνος το χεράκι του κάθε φορά! Και αυτό είναι το θέμα της ημέρας, παρέα με την Interwetten.   



«Εσείς σκοράρετε κι εγώ θα τα βγάζω»: Ο Πίκφορντ πάντα θα έχει κρυμμένο άσο στο μανίκι για τα πέναλτι! (vid)

Είναι από τις πιο fun και ενδιαφέρουσες προσωπικότητες που μπορεί να προσέξει κανείς στο γήπεδο! Από τις εκφράσεις, τους πανηγυρισμούς του, τις κόντρες του με τους οπαδούς, την τρέλα του...

Στον προημιτελικό του Euro 2024 με την Ελβετία πρώτα χαμογέλασε στον Σακίρι για την έξυπνη εκτέλεση του κόρνερ που σταμάτησε στο δοκάρι στην παράταση, μετά τα έβαλε με τους αμυντικούς του που άρχισαν να εμφανίζουν σημάδια έλλειψης συγκέντρωσης κι έπειτα ήξερε πως έπρεπε να κάνει κάτι καλό στα πέναλτι. 

Απέκρουσε το πρώτο χτύπημα των Ελβετών κι όλα πήραν το δρόμο τους για να φτάσει η Αγγλία στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος! 

 

 

Ο Πίκφορντ, σε κάθε διαδικασία πέναλτι που έχει συμμετάσχει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του εδώ και 6 χρόνια, δηλώνει παρών. Είναι σαν να στέλνει μήνυμα στους υπόλοιπους συμπαίκτες του. «Εσείς φροντίστε να σκοράρετε κι εγώ θα το κάνω το δικό μου κομμάτι». Ας τα δούμε στο θέμα της ημέρας, παρέα με την Interwetten

Το έκανε στο Μουντιάλ του 2018 απέναντι στους Κολομβιανούς, το έκανε στο Nations League του 2019 πάλι κόντρα στους Ελβετούς για την 3η θέση, το έκανε στο Euro 2020 στον τελικό με τους Ιταλούς κι ας μην ήταν τυχερό τότε, ενώ ήταν καθοριστικός το βράδυ του Σαββάτου στο Ντίσελντορφ για το τελικό 5-3. 

Συνολικά έχει αποκρούσει 4 από τα 14 πέναλτι που έχει αντιμετωπίσει σε μεγάλες διοργανώσεις και αυτός ο αριθμός των επεμβάσεών του είναι ο μεγαλύτερος που έχει παρατηρηθεί από το σύνολο των γκολκίπερ της Αγγλίας από το 1990 έως το 2012 (2/36)!

Φυσικά, μεγάλο ρόλο στην πιο πρόσφατη επιτυχία του, έπαιξε και το ... σκονάκι που είχε ετοιμάσει και το οποίο τον δικαίωσε. «Εκτελεί ο Ακάντζι, πέφτω αριστερά», λοιπόν, για να φτάσει η Αγγλία στους «4» του Euro 2024! 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης