Σήκωσε το σορτσάκι, κάρφωσε το βλέμμα πάνω του και σκόραρε: Ο Τόνεϊ ξέρει να «ψαρώνει» τον τερματοφύλακα (vid)

«Δεν κοιτάζω ποτέ την μπάλα κι ας με λένε τρελό» έχει πει. Και αυτή την πεποίθηση δεν την άλλαξε ούτε στον προημιτελικό της Αγγλίας με την Ελβετία στο Euro 2024. Ο Άιβαν Τόνεϊ είχε τον τρόπο να κάνει τον Ζόμερ να «ψαρώσει» όταν τον αντιμετώπισε από την άσπρη βούλα!   



Σήκωσε το σορτσάκι, κάρφωσε το βλέμμα πάνω του και σκόραρε: Ο Τόνεϊ ξέρει να «ψαρώνει» τον τερματοφύλακα (vid)

Ο διεθνής επιθετικός της Μπρέντφορντ μπήκε ξανά στα τελευταία λεπτά του ματς των «τριών λιονταριών», όπως το είχε κάνει και στην αναμέτρηση με τους Σλοβάκους στη φάση των «16». 

Αυτή τη φορά αντικατέστησε τον Κέιν στην παράταση, ενώ, την προηγούμενη φορά του είχε κάνει την ασίστ για το γκολ και το 2-1 στο 50ο δευτερόλεπτο της παράτασης. 

Ο Τόνεϊ δείχνει να έχει κερδίσει εμπιστοσύνη από τον Σάουθγκεϊτ σε ό,τι αφορά τη διαδικασία των πέναλτι και τις κρίσιμες στιγμές, με τον επιθετικό των «bees» να δικαιώνει τον προπονητή του. 

Κλήθηκε να εκτελέσει από την άσπρη βούλα κι έκανε πάλι τα δικά του. Σήκωσε το σορτσάκι, κάρφωσε το βλέμμα του πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα και πλάσαρε με... no-look! 

«Δεν κοιτάζει ποτέ την μπάλα κι ας με λένε τρελό! Πιάνει!» είχε αναφέρει στο παρελθόν για την τεχνική αυτή με την οποία έχει καταγράψει 92% ευστοχία στα πέναλτι στην Πρέμιερ Λιγκ. 

 

Κώστας Ζάλιαρης