ΑΠΙΘΑΝΟ: Η Αγγλία εξασφάλισε προκρίσεις με τρία γκολ σε μόλις 3 τελικές στο στόχο!

Ίσως ο χαρακτηρισμός clutch να μην περιγράφει σωστά αυτό που έχει κάνει η Αγγλία στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είναι τρομερό πως από το 90' + 5' του αγώνα με τους Σλοβάκους μέχρι και το 80ο λεπτό του ματς με τους Ελβετούς, η Αγγλία απλά σκόραρε και στις μόλις 3 τελικές στο στόχο, για να οδηγηθεί εν τέλει στα ημιτελικά του τουρνουά! 



ΑΠΙΘΑΝΟ: Η Αγγλία εξασφάλισε προκρίσεις με τρία γκολ σε μόλις 3 τελικές στο στόχο!

Τα «τρία λιοντάρια» το ψάχνουν, κάτι αρχίζουν να βρίσκουν, δεν είναι επιβλητικά στο γήπεδο, αλλά σε κάτι τέτοιες στιγμές και σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις στο τέλος θα μείνει το αποτέλεσμα κι αυτό είναι που μετρά ανεξάρτητα από την εικόνα στο χορτάρι. 

Η Αγγλία βρίσκεται μια ανάσα από τον μεγάλο τελικό του Euro 2024, θα διεκδικήσει την παρουσία της εκεί κοντράροντας στα ημιτελικά τους Ολλανδούς, αλλά αυτό που έχει κάνει στους δύο προηγούμενους γύρους της νοκ-άουτ φάσης για φέτος είναι αδιανόητο. 

Το βράδυ του Σαββάτου, η έμπνευση του Μπουκάγιο Σάκα στο 80ο λεπτό με την κίνηση έξω από την περιοχή και το αριστερό σουτ που κατέληξε στα δίχτυα, ουσιαστικά έσωσε την ομάδα του Σάουθγκεϊτ για να φτάσει στην παράταση, τα πέναλτι και να πάρει το «εισιτήριο». Αυτό το γκολ ήταν η πρώτη τελική εντός εστίας από τους Άγγλους διεθνείς, έπειτα από το... 50ο δευτερόλεπτο του εξτρά ημιώρου στην αναμέτρηση με τους Σλοβάκους. 

Και μαντέψτε! Τότε, το γκολ του Μπέλιγχαμ στο 90' + 5' για το 1-1 και το γκολ του Κέιν στο 1ο λεπτό της παράτασης για το 2-1 της πρόκρισης, ήταν οι μοναδικές τελικές εντός στόχου! Ουσιαστικά, τα «τρία λιοντάρια» σκόραραν τρεις φορές σε ισάριθμες τελικές on target σε 111' λεπτά αγώνα! Για την ιστορία, πάντως, το παιχνίδι με την Ελβετία ολοκληρώθηκε με τη στατιστική να γράφει 3 προσπάθειες στην εστία μέχρι το φινάλε...

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης