Ένα πέναλτι, μια πρόκριση και μια μεγάλη απάντηση από τον Άρνολντ: «Η πίεση δημιουργεί... διαμάντια»

Αντιμετώπισε δριμεία κριτική παίζοντας δίπλα στον Ράις στα πρώτα παιχνίδια. Ανάγκασε τον Σάουθγκεϊτ να τον αντικαθιστά πρώτο απ' όλους μέχρι να τον αφήσει στον πάγκο. Κι όμως, ο Αλεξάντερ - Άρνολντ ήταν πανέτοιμος για την πιο κρίσιμη και δύσκολη στιγμή. Και έδειξε πως η νοοτροπία του είναι τέτοια που προσαρμόζεται στην πίεση και την κοιτάζει στα μάτια. 



Ένα πέναλτι, μια πρόκριση και μια μεγάλη απάντηση από τον Άρνολντ: «Η πίεση δημιουργεί... διαμάντια»

Ο ΤΑΑ πέρασε στο παιχνίδι με τους Ελβετούς στο 115' αντί του Φιλ Φόντεν με στόχο να εκτελέσει πέναλτι στη διαδικασία από την οποία θα κρινόταν η πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. 

Ο υπαρχηγός της Λίβερπουλ βρέθηκε ξανά στον πάγκο από τη στιγμή που ο ομοσπονδιακός κόουτς επέλεξε τον Σάκα για τη δεξιά πλευρά και στα χαφ εμφανίστηκε ο Μέινου κοντά στον Ράις, λίγο πιο πίσω από τους Φόντεν και Μπέλιγχαμ. 

Οι οπαδοί, οι σχολιαστές και ο κόσμος που παρακολουθεί την Αγγλία θεωρεί δίκαιο το γεγονός πως ο Άρνολντ έπειτα από τα πρώτα δυο ματς των ομίλων δεν ξεκινά στο αρχικό σχήμα, αλλά εκείνος δείχνει ν' αντιμετωπίζει εξαιρετικά την κατάσταση. 

«Υποτιμημένος και αδίκως στόχος τόσο αυστηρής κριτικής» τον χαρακτηρίζουν ορισμένοι, αλλά εκείνος δεν πτοήθηκε, όπως φάνηκε. Ήθελε να δώσει τις απαντήσεις του. Και το έκανε με το εξαιρετικό πέναλτι, ψηλά στη γωνία, για το 5-3 και την πρόκριση στους «4». Το έκανε με την κραυγή που έβγαλε σκοράροντας και στέλνοντας την Αγγλία στα ημιτελικά. Το έκανε με την αγκαλιά και την κουβέντα με τ' αδέρφια του μετά τη λήξη του αγώνα στην κερκίδα. 

Ξέρει ότι εκείνος «μίλησε» τη στιγμή που έπρεπε. Έδειξε σταθερότητα, σιγουριά, αυτοπεποίθηση, καθαρή σκέψη. Γιατί, όπως έγραψε και στα social media, «η πίεση δημιουργεί διαμάντια». Κι εκείνος φρόντισε να κάνει το στρες και τις πιεστικές καταστάσεις, να λειτουργήσουν υπέρ του αυτή τη στιγμή στο Euro 2024...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης