Αποχαιρετά ακόμα ένας αρτίστας: Ρίχνει τους τίτλους τέλους ο Τιάγκο Αλκάνταρα!

Έχοντας ζοριστεί τρομερά τον τελευταίο χρόνο και έχοντας αντιληφθεί πως θα πρέπει ν' ακούσει το σώμα του, ο Τιάγκο Αλκάνταρα εμφανίζεται έτοιμος να ρίξει τους τίτλους τέλους της καριέρας του, έχοντας πια μείνει ελεύθερος από τη Λίβερπουλ. Έτοιμο το 'χει το επόμενο επαγγελματικό του βήμα, αφού έχει κάνει προεργασία...  



Αποχαιρετά ακόμα ένας αρτίστας: Ρίχνει τους τίτλους τέλους ο Τιάγκο Αλκάνταρα!

Από τους λεγόμενους σπουδαίος. Ποδοσφαιριστής που ήξερε να μπαίνει και σε τακτική καλούπια, αλλά είχε τέτοια τρομερή σύνδεση το μυαλό του με τα πόδια του και την ποιότητα της κάθε επαφής του με την μπάλα, που παρουσίαζε στο γήπεδο κάτι μοναδικό. Κάτι απαραίτητο για την ομάδα που απολάμβανε τις υπηρεσίες του. Και κάτι που φυσικά οδηγούσε σε τίτλους κι επιτυχίες. 

Ο Τιάγκο Αλκάνταρα, όπως αναφέρει ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο, αποφάσισε ν' αποσυρθεί στην ηλικία των 33 ετών! Την περασμένη σεζόν ταλαιπωρήθηκε τρομερά από τραυματισμό που δεν τον άφησε να παίξει. Του στέρησε τη χαρά του ποδοσφαίρου. Όσες προσπάθειες κι αν έκανε εκείνος, ο οργανισμός του δεν αντιδρούσε με τον τρόπο που θα το ήθελε ώστε να επιστρέψει στο ανώτατο επίπεδο. Και αυτό τον έβαλε σε σκέψεις. Και φαίνεται πως από κάποιο σημείο κι έπειτα άρχισε να προετοιμάζει το έδαφος για την επόμενη μέρα. 

Στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024 έμεινε ελεύθερος από τη Λίβερπουλ, αποχαιρέτησε το «Άνφιλντ», ο κόσμος των «κόκκινων» τον χειροκρότησε, αλλά πλέον φαίνεται πως ο Ισπανός χαφ δεν αναζητά άλλη ομάδα. Θα επισημοποιήσει το τέλος εποχής και θα προχωρήσει τη ζωή του, παραμένοντας φυσικά στο ποδόσφαιρο. 

 

 

Κοιτάζοντας το βιογραφικό του και τους τίτλους που έχει σημειώσει εκεί, μόνο... ζαλάδα και θαυμασμό μπορεί να προκαλέσει. Πρωταθλητής Ευρώπης με τις Μπαρτσελόνα (2011) και Μπάγερν Μονάχου (2020), Παγκόσμιος Κυπελλούχος σε επίπεδο συλλόγων (2012 με τους «μπλαουγκράνα», 2014 με τους Βαυαρούς), 7 πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα Γερμανίας, 4 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα Ισπανίας, Κυπελλούχος (2022) και κατακτητής του Λιγκ Καπ (2023) με τη Λίβερπουλ, δυο φορές νικητής στο Σούπερ Καπ Ευρώπης (2012, 2014), Πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Ισπανίας κ-17 το 2008 και με το τμήμα κ-21 το 2011 και το 2013. 

Καλλιτέχνης της μπάλας, μεγάλο ποδοσφαιρικό μυαλό, κυρίαρχος στο χώρο του κέντρου. Και η Λίβερπουλ έμελλε να είναι η τελευταία του ομάδα. Εκεί που κατάφερε ν' αγγίξει την ιστορική επιγραφή προτού βγει στον αγωνιστικό χώρο του «Άνφιλντ». Εκεί όπου ο κόσμος της ομάδας ξέρει ότι δεν τον απήλαυσε όσο θα ήθελε και θα μπορούσε κι εκείνος, αλλά τίμησε τη φανέλα με τις δυνάμεις που του το επέτρεπαν... 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης