«Μόνο αυτός»: H Αγγλία προκρίνεται στον ημιτελικό και… ένας πηγαίνει αμέσως για συγχαρητήρια στους Ελβετούς! (pic)

Να έχει περάσει η χώρα σου σε ημιτελικό EURO. Να φτάνει στους «4». Να παίζεις ξανά μετά από μήνες. Και αφού ο Αλεξάντερ Άρνολντ σκοράρει, να μην πηγαίνεις να πανηγυρίσεις. Να θες πρώτα να συγχαρείς τους Ελβετούς. Υπέροχος Λουκ Σο, κίνηση που χειροκροτήθηκε, ανεξαρτήτως εθνόσημου και χρώματος φανέλας!



«Μόνο αυτός»: H Αγγλία προκρίνεται στον ημιτελικό και… ένας πηγαίνει αμέσως για συγχαρητήρια στους Ελβετούς! (pic)

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ έχει αποκρούσει το πέναλτι του Μάνουελ Ακάντζι. Ο Ιβάν Τόνεϊ, ο Μπουκάγιο Σάκα, ο Κόουλ Πάλμερ και ο Τζουντ Μπέλιγχαμ έχουν ευστοχήσει στα δικά τους.

Το σκορ είναι στο 4-3. Εκκρεμεί η προσπάθεια του Αλεξάντερ Άρνολντ. Αν το βάλει, τα «τρία Λιοντάρια» βρίσκονται στην επόμενη φάση του EURO 2024. Πηγαίνουν στον ημιτελικό και συναντούν την Ολλανδία. Αν το πέναλτι χαθεί, η Ελβετία θα έχει τη δυνατότητα να ισοφαρίσει και να συνεχίσουμε.

Ο μπακ της Λίβερπουλ παίρνει τις ανάσες του και φεύγει για την μπάλα. Από τη μία αυτή, από την άλλη ο Ζόμερ. Το 5-3 είναι γεγονός και το «ξέσπασμα» που ακολουθεί στις εξέδρες δεν έχει προηγούμενο.

Αυτομάτως, όλοι οι ποδοσφαιριστές του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, όσοι έπαιξαν και όσοι βρέθηκαν στον πάγκο, μπαίνουν στο γήπεδο και τρέχουν προς Πίκφορντ και Άρνολντ. Όλοι, εκτός από έναν. Τον Λουκ Σο. Έχει «τρελαθεί», χαίρεται απεριόριστα, επέστρεψε επιτέλους στην αγωνιστική δράση και είδε τη χώρα του να φτάνει στους «4» του τουρνουά ξανά.

Θέλει όμως, προτού πανηγυρίσει, να συγχαρεί τους παίκτες της Ελβετίας. Και αυτό ακριβώς κάνει. Γυρνά και πηγαίνει προς το μέρος τους. Και φυσικά, άπαντες τον χειροκρότησαν για αυτή του την επιλογή…

Δημήτρης Μανάκος