Ο «κανόνας» του Σάουθγκεϊτ: «Ένας θα μιλάει σε κάθε παίκτη», τετ-α-τετ με όσους ΔΕΝ εκτέλεσαν πέναλτι!

Έναν… ιδιαίτερο κανόνα καθιέρωσε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, πριν τη διαδικασία των πέναλτι της Αγγλίας με την Ελβετία. Δεν μιλούσαν όλοι με όλους, κάθε εκτελεστής είχε τον δικό του «άνθρωπο» ώστε να επικοινωνεί. Μίλησε με όσους δεν θα εκτελούσαν, όρισε τον κανόνα και δικαιώθηκε στο φινάλε. Μόνο για τον Αλεξάντερ Άρνολντ, δεν μάθαμε ποτέ το «ζευγάρι» του!



Ο «κανόνας» του Σάουθγκεϊτ: «Ένας θα μιλάει σε κάθε παίκτη», τετ-α-τετ με όσους ΔΕΝ εκτέλεσαν πέναλτι!

Η αλήθεια είναι πως θα έχετε διαβάσει σήμερα αναρίθμητα κείμενα που αφορούν την Αγγλία, την πρόκρισή της στα πέναλτι επί της Ελβετίας, τον Μπουκάγιο Σάκα και τον Τζόρνταν Πίκφορντ.

Τα «τρία Λιοντάρια» πανηγύρισαν εν τέλει στη «ρώσικη ρουλέτα», δίχως καν να αστοχήσουν σε κάποια εκτέλεσή τους. Γνωστά όλα αυτά.

Ωστόσο, μερικά λεπτά πριν, αγγλικό ρεπορτάζ αποκάλυψε τι ακριβώς συζήτησε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, πριν τη διαδικασία των πέναλτι, με τους ποδοσφαιριστές που δεν εκτέλεσαν.

Μάζεψε λοιπόν τον Λουκ Σο, τον Τζον Στόουνς, τον Ντέκλαν Ράις και τον Κάιλ Γουόκερ και τους επισήμανε πως κατά τη διάρκεια των εκτελέσεων, θα έχουν από έναν παίκτη «δίπλα» τους. Τι εννοούμε με αυτό; Πως όποιος παίκτης της Αγγλίας ανέλαβε την ευθύνη, μιλούσε ΜΟΝΟ με όποιον του είχε ορίσει ο προπονητής των «τριών Λιονταριών».

Ο Γουόκερ ήταν με τον Πάλμερ, ο Σο με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, ο Μπουκάγιο Σάκα με τον Στόουνς και ο Ιβάν Τόνεϊ με τον Ντέκλαν Ράις. Σε περίπτωση αστοχίας, μόνο ο παίκτης που «συνόδευε» τον εκάστοτε ποδοσφαιριστή, θα έμπαινε στη διαδικασία να του μιλήσει και να τον εμψυχώσει.

Ο λόγος; Ώστε η ομάδα να παραμείνει συγκεντρωμένη και όλοι οι υπόλοιποι να μην επηρεαστούν! Ναι, ακούγεται περίεργο. Όσον αφορά τον Αλεξάντερ Άρνολντ; Προφανώς υπήρξε και για αυτόν ο αντίστοιχος ποδοσφαιριστής, αλλά όλα… τελείωσαν μόλις έκανε το 5-3 σε βάρος της Ελβετίας...

Δημήτρης Μανάκος