Αυτοπεποίθηση άνευ προηγουμένου: Το πέναλτι του Άρνολντ έφτασε με απίστευτη ταχύτητα στα δίχτυα!

Σχεδόν το μετέτρεψε σε... προσωπική υπόθεση. Όχι απλά δεν είχε άγχος, αλλά ήταν σίγουρος. Ήθελε να στείλει την Αγγλία στα ημιτελικά του Euro 2024. Και με αυτή τη δική του στιγμή ν' απαντήσει για όλα όσα έχουν συμβεί στο φετινό τουρνουά με την κριτική που έχει δεχθεί. Το πέναλτι του Άρνολντ κόντρα στην Ελβετία, κατέγραψε τη δεύτερη μεγαλύτερη ταχύτητα σε σουτ στη διοργάνωση! 



Αυτοπεποίθηση άνευ προηγουμένου: Το πέναλτι του Άρνολντ έφτασε με απίστευτη ταχύτητα στα δίχτυα!

Οι Άγγλοι ήταν απόλυτα εύστοχοι από την άσπρη βούλα στη διαδικασία από την οποία οδηγήθηκαν στους «4» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και κοντράρονται το βράδυ της Τετάρτης με τους Ολλανδούς για μια θέση στο μεγάλο τελικό. 

Με σιγουριά στον εαυτό τους και στα πόδια τους, οι Πάλμερ, Μπέλιγχαμ, Σάκα, Τόνεί και Άρνολντ εκτέλεσαν άψογα για το 5-3 και την εξασφάλιση του «εισιτηρίου». 

Ας σταθούμε, όμως, λίγο παραπάνω στο πέναλτι του υπαρχηγού της Λίβερπουλ. Εκείνος μετά τα δυο πρώτα παιχνίδια με τη Σερβία και τη Δανία βρέθηκε στον πάγκο. Οι εμφανίσεις του στο χώρο του κέντρου δίπλα στον Ράις δεν ήταν όπως θα τις περίμενε και ο ίδιος, με αποτέλεσμα ο Σάουθγκεϊτ να καταλάβει πως έπρεπε να κάνει αλλαγές στο αγωνιστικό του πλάνο .

Ο ΤΑΑ αντιμετώπισε πολύ σκληρή κριτική. Ήταν από εκείνους που βρέθηκαν περισσότερο στο «στόχαστρο» για την κακή εικόνα της εθνικής ομάδας. Και φτάνοντας στο ματς με τους Ελβετούς, όπου πάτησε χορτάρι στο φινάλε της παράτασης ώστε να εκτελέσει πέναλτι, είχε αυτοπεποίθηση... στο Θεό! 

Το σουτ από την άσπρη βούλα έπιασε τα 125,5 χλμ./ώρα και ήταν το δεύτερο ταχύτερο σε ολόκληρη τη διοργάνωση μέχρι αυτή τη στιγμή! Στην πιο κρίσιμη στιγμή για την Αγγλία και για τον ίδιο, εκείνος θέλησε να «σκοτώσει» τον αντίπαλο και τους επικριτές του. Και τα κατάφερε. Φοβερή αντίδραση... 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης