«Σε κάνει και νιώθεις... ανόητος»: Πώς ο Τόνεϊ «αφοπλίζει» τους αντίπαλους τερματοφύλακες (vid)

Σε κοιτάζει κατάματα. Πλησιάζει στην μπάλα με τρόπο που σε κάνει να σκεφτείς αν όντως γνωρίζει τι να κάνει ή αν ... ξέρει πώς εκτελούνται τα πέναλτι. Κι όμως, εκείνη τη στιγμή, το μυαλό του «στροφάρει» περισσότερο από κάθε άλλη φορά! Ο Άιβαν Τόνεϊ έχει τον τρόπο του με τους τερματοφύλακες και αυτό αναλύεται με τα λόγια του Μπεν Φόστερ, στο θέμα της ημέρας παρέα με την Interwetten. 



«Σε κάνει και νιώθεις... ανόητος»: Πώς ο Τόνεϊ «αφοπλίζει» τους αντίπαλους τερματοφύλακες (vid)

Το έδειξε και απέναντι στην Ελβετία. Είναι τρομερά «ψαρωτικός». Ξέρει ακριβώς πού θα στείλει την μπάλα για να μην την προλάβει ο γκολκίπερ όση προσπάθεια κι αν κάνει για ν' απλώσει το κορμί του στο χορτάρι. 

Έχει ποσοστά ευστοχίας που ξεπερνούν το 90% στην Πρέμιερ Λιγκ και πάντοτε φροντίζει να αιφνιδιάζει τους πορτιέρε. Δεν θα κοιτάξει ποτέ την μπάλα. Θα την πλησιάσει, αλλά θα κοιτάζει επίμονα τον αντίπαλό του. Κι εκεί είναι που αρχίζουν οι σκέψεις... Ας δώσουμε, όμως, στον Τόνεϊ τη σημασία και τα εύσημα που του αξίζουν, στο θέμα της ημέρας παρέα με την Interwetten

Ο Άγγλος επιθετικός της Μπρέντφορντ μπορεί να μη κέρδισε τα εγκωμιαστικά σχόλια που πήρε ο Άρνολντ ή ο Σάκα μετά τον προημιτελικό με την Ελβετία, αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία η δική του συνεισφορά στα πέναλτι απ' όπου τα «τρία λιοντάρια» πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά. 

 

 

Δεν ήταν απλά no-look εκτέλεση, ήταν... no-look όλο! Από τη στιγμή που έστησε την μπάλα, μέχρι που την έστειλε στα δίχτυα. Στο οπτικό του πεδίο είχε μονάχα τον Ζόμερ. Δεν πήρε τα μάτια του από πάνω του. Και ο παλαίμαχος πορτιέρε, Μπεν Φόστερ, εξήγησε τι συμβαίνει με την περίπτωση του διεθνή στράικερ. 

«Σε κάνει και φαίνεσαι ανόητος... Αρχίζεις να σκέφτεται να ξέρει να εκτελεί πέναλτι. Περιμένει να πάρεις εσύ την απόφασή σου για την πλευρά που θα επιλέξεις να πέσεις. Περιμένει σε βαθμό που δεν σου αφήνει επιλογή.

Έχει απόλυτη επίγνωση του σώματός του, της απόστασης από την μπάλα, του σημείου που βρίσκεται, τη στιγμή που θα πρέπει να κάνει την επαφή και τη γωνία στην οποία θα σουτάρει για να σκοράρει. Τον έβλεπα στη διαδικασία με την Ελβετία και ήμουν σίγουρος ότι θα σκοράρει. Έχει τόση αυτοπεποίθηση»! 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης