Ο Λάιντερς συνεχίζει το έργο του Κλοπ με τις ανθρώπινες αξίες σε πρώτο πλάνο: «Τι μπορεί να συμβεί στη ζωή... » (vid)

Πάνω στις ιδιαίτερες βάσεις που είχε βάλει ο Γιούργκεν Κλοπ για την ταυτότητα που ήθελε να δώσει στη Λίβερπουλ, συνεχίζει να πορεύεται ο πρώην βοηθός του στους «κόκκινους», Πεπ Λάιντερς. Και το έδειξε στην έναρξη της προετοιμασίας της Ζάλτσμπουργκ με την ομιλία προς τους ποδοσφαιριστές και την όμορφη υποδοχή για τον Μοργκάλα μετά την περιπέτεια που βίωσε...  



Ο Λάιντερς συνεχίζει το έργο του Κλοπ με τις ανθρώπινες αξίες σε πρώτο πλάνο: «Τι μπορεί να συμβεί στη ζωή... » (vid)

Ο Λάιντερς είχε ξεκαθαρίσει πως με το τέλος της θητείας του Κλοπ στη Λίβερπουλ, θ' αποχωρούσε κι εκείνος.

Το πρότζεκτ που έχτισαν παρέα στο Μέρσεϊσαϊντ έπρεπε να ολοκληρωθεί κι όχι να βρει εκείνον στη θέση του πρώτου προπονητή. «Πάντα στο πλευρό του Γιούργκεν, όχι στη θέση εκείνου ως αντικαταστάτης του» είχε τονίσει προτού ρίξει κι εκείνος τους τίτλους τέλους της θητείας του στο κλαμπ του λιμανιού.

Τώρα, έχοντας αναλάβει την Ζάλτσπουργκ, ο Λάιντερς έδειξε ότι θέλει να συνεχίσει να εφαρμόζει όσα έμαθε από τον Kloppo και πάντα να δίνει προτεραιότητα στον άνθρωπο και μετά στον ποδοσφαιριστή.

«Θέλω να μιλήσω για εσένα... Θα πω πρώτα ότι στη ζωή όταν μεγαλώνεις αγαπώντας το ποδόσφαιρο, θέλεις απλά να παίζεις, να προπονείσαι και να βρίσκεσαι σε έναν σύλλογο όπως αυτός που είμαστε. Και αυτό το πάθος πρέπει να το δείχνετε σε κάθε προπόνηση. Δεύτερον, θέλω να πω ότι στη ζωή μπορεί κάτι να μας βγάλει εκτός πλάνου και να χάσουμε το ποδόσφαιρο.

Μόνο τότε καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι το ποδόσφαιρο στη ζωή μας. Γι' αυτό και είμαι χαρούμενος που είσαι κοντά μας, που παρουσιάζεσαι μπροστά μας και που σε έχουμε στην ομάδα» είπε ο κόουτς, μιλώντας για τον Λέο Μοργκάλα που κλήθηκε να ξεπεράσει σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά του για να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης