Οι Γάλλοι δεν πήραν το μάθημά τους: Άφησαν ξανά χώρο στο αριστερό του Γιαμάλ... (vids)

Ούτε οι πιο νεαροί διεθνείς της Γαλλίας έναν χρόνο νωρίτερα. Ούτε οι πιο έμπειροι φέτος, στο Euro 2024. Κι ας μην έχει κλείσει ακόμα τα 17 έτη ζωής ο θαυματουργός, Λαμίν Γιαμάλ. Ο μικρός «μάγος» του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αντιλήφθηκε πως οι Γάλλοι δεν είχαν πάρει το μάθημά τους. Και το ξαναπλήρωσαν. Και αυτό είναι το θέμα της ημέρας παρέα με την Interwetten.  



Οι Γάλλοι δεν πήραν το μάθημά τους: Άφησαν ξανά χώρο στο αριστερό του Γιαμάλ... (vids)

Οι Ισπανοί βρίσκονται στον μεγάλο τελικό του Euro 2024 από το βράδυ της Τρίτης, αφού κατάφεραν σε 90' αγώνα και με δυο τέρματα ανατροπής σε διάρκεια τεσσάρων λεπτών, επιβλήθηκαν των «τρικολόρ» και απολύτως δίκαια διεκδικούν, πια, το τρόπαιο.

Οι «φούριας ρόχας», κατά γενική ομολογία, άξιζαν από την πρώτη στιγμή να φτάσουν μέχρι τέλους, αφού από τα μεγάλα φαβορί ήταν μαζί με τους Γερμανούς, ένα σύνολο που πράγματι έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο και είχε δώσει λόγους στον κόσμο να εκτιμήσει την προσπάθεια του Ντε Λα Φουέντε και των παιδιών του.

Κι αφού μιλάμε για παιδιά, ο Λαμίν Γιαμάλ είναι ακόμα ένα τέτοιο και με αυτόν θ' ασχοληθούμε στο θέμα της σημερινής ημέρας, έχοντας την Interwetten στην παρέα μας.

Ο Γιαμάλ, στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με τόσα πολλά να διακυβεύονται, με την Ισπανία να έχει βρεθεί πίσω στο σκορ, είχε την έμπνευση, την εμπιστοσύνη στα πόδια του και φυσικά την επίγνωση πως απολαμβάνει τη στήριξη και την ώθηση από τον κόουτς και τους συμπαίκτες του. Και όλη αυτή η ελευθερία τον βοήθησε στο φετινό τουρνουά, για να φτάσει στο πιο πρόσφατο και μεγαλύτερο κατόρθωμά του στο Euro 2024. Αυτό το φοβερό γκολ απέναντι στους Γάλλους με το αριστερό πόδι, με τον Μενιάν να μην καταφέρνει να φτάσει στην μπάλα όσο κι αν θα τέντωνε το κορμί και το χέρι του.

Αν οι «τρικολόρ» είχαν μελετήσει λίγο περισσότερο τον Γιαμάλ, θα ήξεραν ότι το πρώτο πράγμα που έπρεπε να έχει στο μυαλό του ο Τεό Ερναντέζ, αλλά και όποιος βρισκόταν πιο κοντά στο παιδί – θαύμα της Μπαρτσελόνα, έπρεπε να είναι ο ασφυκτικός περιορισμός στην αριστερή του πλευρά. Για να μη μεταφέρει εκεί την μπάλα και βρει χώρο να εκτελέσει. Κι εκείνος, ο... αθεόφοβος, το έκανε και πέρυσι σε επίπεδο κ-17 στο περσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά το έκανε και φέτος, πάλι στα ημιτελικά, του... ανδρικού Euro.

Η ιστορία επαναλήφθηκε. Οι «τρικολόρ» ήταν αδιάβαστοι. Και κακοί. Και απέτυχαν. Όπως το είπε και ο Κιλιάν Μπαπέ, αναλαβάνοντας και ένα αρκετά μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το γεγονός πως έκανε κακό τουρνουά και δεν βοήθησε στην εθνική ομάδα της πατρίδας του.


 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης