Ντάνι Όλμο: Το πήρε... προσωπικά στα νοκ-άουτ κι ας ξεκίνησε μια φορά βασικός! (vids)

Του πιστώθηκε το γκολ κόντρα στη Γαλλία και... αυτό ήταν σωστό! Και με αυτό το γκολ, συνέχισε το ιστορικό του σερί στα φετινά παιχνίδια των Ισπανών στα νοκ-άουτ του Euro 2024. Κι ας βρέθηκε στο αρχικό σχήμα μονάχα σε ένα από τα τρία παιχνίδια μετά τη φάση των ομίλων! Αστέρι ο Γιαμάλ, αλλά ο Ντάνι Όλμο είναι «χρυσός» για τους «φούριας ρόχας» στο φετινό τουρνουά.  



Ντάνι Όλμο: Το πήρε... προσωπικά στα νοκ-άουτ κι ας ξεκίνησε μια φορά βασικός! (vids)

Φοβερή ντρίμπλα με το κατέβασμα από δεξιά εντός περιοχής ξεγελώντας τον Τσουαμενί και διαγώνιο σουτ που κόντραρε και στον Κουντέ για το 2-1 και το ολικό come-back. Σε ημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης. Όπου οι Ισπανοί βρέθηκαν να κυνηγούν. Κι αντέδρασαν εκπληκτικά. Όπως το έκαναν και στα δύσκολα σημεία του προημιτελικού με τους Γερμανούς.

Η «φούρια ρόχα» του Ντε λα Φουέντε αξίζει πέρα ως πέρα την παρουσία στον τελικό κι εκεί αποφάσισε να βρεθεί ο Ντάνι Όλμο. Ο πρώτος Ισπανός ποδοσφαιριστής που μετρά πλέον γκολ σε τρία διαδοχικά παιχνίδια σε μεγάλη διοργάνωση με τη φανέλα με το εθνόσημο.

Και πολύ περισσότερο, για όσα έκανε στο ματς των «8», αλλά και σε αυτό των «4», το βράδυ της Τρίτης.

Ο Όλμο στα νοκ-άουτ ήταν η αλλαγή του μεγάλου άτυχου, Πέδρι, που τραυματίστηκε σοβαρά από μαρκάρισμα του Κροος στα προημιτελικά και αναγκάζεται πια να δει τα τελευταία ματς της εθνικής ομάδας της πατρίδας του από την εξέδρα. Ο μεσοεπιθετικός της Λειψίας είχε μονάχα μια σκέψη. Να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Κι ακόμα καλύτερα. Φοβερό τελείωμα απέναντι στα «πάντσερ», εκπληκτική σέντρα για τον Μικέλ Μερίνο στο 120'. Και νωρίτερα, στο παιχνίδι με τη Γεωργία με κοντρόλ – προσποίηση και τελείωμα με το αριστερό έδειξε ξανά την τεχνική του κατάρτιση.

Τώρα, σκέφτεται το Βερολίνο στις 14/07. Εκεί που πάλι θα βρίσκεται στην 11άδα. Και το όνειρο τον περιμένει. Γιατί, άλλωστε, ποιος δεν θέλει με δικό του γκολ να προσφέρει την κορυφή της Ευρώπης στην εθνική ομάδα της πατρίδας του;


 


 


 

Κώστας Ζάλιαρης