Η διαγώνια κίνηση και η κάθετη στην περιοχή: Γουότκινς και Πάλμερ πρόσφεραν αυτό που έλειπε (vid)

Ό,τι δυσκολευόταν να κάνει η Αγγλία σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, λόγω και της πιο σφιχτής αμυντικής λειτουργίας των Ολλανδών, το πέτυχαν αμέσως οι Πάλμερ και Γουότκινς, ακριβώς τη στιγμή που οι «οράνιε» παρουσίασαν τεράστια ολιγωρία και ίσως είχαν σκεφτεί πως το παιχνίδι είχε... ήδη πάει στην παράταση.  



Η διαγώνια κίνηση και η κάθετη στην περιοχή: Γουότκινς και Πάλμερ πρόσφεραν αυτό που έλειπε (vid)

Τα «τρία λιοντάρια» θα συμμετέχουν σε δεύτερο διαδοχικό τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά το 2-1 επί των Ολλανδών το βράδυ της Τετάρτης. Ο Όλι Γουότκινς στο 90' και έχοντας περάσει στο ματς μόλις δέκα λεπτά νωρίτερα, έκανε τη διαφορά με το διαγώνιο σουτ που κατέληξε στα δίχτυα του Φερμπρούγκεν.

Μαζί με τον Πάλμερ που του έκανε την ασίστ, πρόσφεραν στην Αγγλία αυτό που της έλειψε σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο και φυσικά το κατάφεραν τη στιγμή που είχαν αντιληφθεί κενό στα μετόπισθεν των αντιπάλων, αλλά και κόπωση.

Έτσι, ο μεσοεπιθετικός της Τσέλσι που έχει... ψωμοτύρι τέτοιες μπαλιές, έκανε αμέσως την κάθετη προς το χώρο στη μεγάλη περιοχή και ο Γουότκινς που είχε φρέσκα πόδια, «έτρεξε» τον Ντε Φράι, προτού «εκτελέσει» και δει την μπάλα να περνά ανάμεσα απ' τα πόδια του.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης