Για αυτό μίλησε ο Φαν Ντάικ; Το βίντεο που δείχνει πως ο Σάκα κάνει… χέρι, πριν το πέναλτι του Κέιν! (vid)

Ποιο τελικά είναι το βασικότερο παράπονο της Ολλανδίας από τη διαιτησία, στο παιχνίδι με την Αγγλία; Είναι στην φάση του πέναλτι που κερδίζει ο Χάρι Κέιν, αλλά πριν από αυτό! Έγκειται στην προσπάθεια του Μπουκάγιο Σάκα, μετά το σουτ του που κοντράρει. Υπάρχει βίντεο που δείχνει πως η μπάλα χτύπησε στο χέρι του, με συνέπεια ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και άπαντες, να ζητούν σφύριγμα και… μπάλα στους «οράνιε»!



Για αυτό μίλησε ο Φαν Ντάικ; Το βίντεο που δείχνει πως ο Σάκα κάνει… χέρι, πριν το πέναλτι του Κέιν! (vid)

Μία τεράστια πρόκριση στον τελικό του EURO 2024 πανηγύρισε η Αγγλία, η οποία επικράτησε με 2-1 της Ολλανδίας στο Ντόρτμουντ και θα βρεθεί στον μεγάλο τελικό του τουρνουά, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, μέσα σε μία τριετία.

Το buzzer – beater του Όλι Γουότκινς είναι αυτό που την έστειλε μέχρι και το τέλος του δρόμου, με τα «τρία Λιοντάρια» να διεκδικούν στο Βερολίνο, το πρώτο EURO σε ολόκληρη την ιστορία τους.

Ωστόσο, όπως θα είδατε από το βράδυ της πρόκρισης (10/07), υπάρχει τρομερή συζήτηση στην Αγγλία για τη δήλωση του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, αναφορικά με τη διαιτησία και το γεγονός πως ο ρέφερι της συνάντησης μπήκε στα αποδυτήρια γρήγορα, μετά το σφύριγμα της λήξης.

Θέλησε να το επισημάνει ο αρχηγός της Ολλανδίας και της Λίβερπουλ, με την κριτική να είναι μεγάλη, για την τοποθέτησή του. Για ποια φάση ακριβώς όμως, φωνάζει η Ολλανδία; Αυτό είναι και το θέμα της ημέρας μας από την Interwetten.

Διότι οι «οράνιε» διαμαρτύρονται για το πέναλτι που κέρδισε η Αγγλία, υποστηρίζοντας πως νωρίτερα υπάρχει χέρι και κατά συνέπεια, η φάση πρέπει να σταματήσει εκεί. Είναι η στιγμή που ο Μπουκάγιο Σάκα μπαίνει στην περιοχή, σουτάρει, η μπάλα βρίσκει πάνω του και η φάση συνεχίζεται. Εκεί οι Ολλανδοί ήθελαν να σφυρίξει ο Τσβάιερ και να ολοκληρωθεί κάθε προσπάθεια.

Δεν το έκανε, ο Χάρι Κέιν σούταρε, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι μέσω VAR και η Αγγλία ισοφάρισε!

Δημήτρης Μανάκος