Το κλάμα του Γουότκινς για το όνειρο που ήρθε στον υπερθετικό βαθμό (vid)

Είναι μια από εκείνες τις στιγμές που ονειρεύεται κάθε παιδί. Να μπει με αλλαγή και να σκοράρει στο 90' χαρίζοντας κάτι σπουδαίο στην εθνική ομάδα της χώρας του. Ο Όλι Γουότκινς το είχε ονειρευτεί, αλλά είχε αρχίσει να πιστεύει πως δεν εκπληρώνονται όλα όσα μπορεί να φανταστεί ο νους του ανθρώπου. Μέχρι που το έζησε στον ημιτελικό με την Ολλανδία και τον έκανε να «σπάσει».  



Το κλάμα του Γουότκινς για το όνειρο που ήρθε στον υπερθετικό βαθμό (vid)

Έπειτα από 27 γκολ και σε 3 ασίστ σε μια μαγική σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Άστον Βίλα, ο Γουότκινς άξιζε και έλαβε μια θέση στην αποστολή της Αγγλίας για το Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας. Γνώριζε από πριν ότι φυσικά δεν μπορεί να διεκδικήσει θέση βασικού, αλλά θα ήταν πάντοτε έτοιμος για τα λεπτά που θα μπορούσε να πάρει και το χρόνο που θα του έδινε ο Σάουθγκεϊτ, ως επιβράβευση για τις προσπάθειες και την αφοσίωσή του στις προπονήσεις.

Το πρώτο όνειρο είχε ήδη εκπληρωθεί. Ο Γουότκινς δεν πίστευε ποτέ ότι θα κατάφερνε να βρεθεί σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τα «τρία λιοντάρια».

 

 

Πόσω μάλλον, να σκοράρει στην εκπνοή των 90' και να είναι εκείνος που χάρισε πρόκριση στην Αγγλία στον μεγάλο τελικό, ώστε να διεκδικήσει για δεύτερο διαδοχικό Euro το τρόπαιο, μετά τη διοργάνωση που διεξήχθη πίσω στο 2021.

Διαγώνια κίνηση στην περιοχή, ο Ντε Φράι στην πλάτη του, όμως, η «εκτέλεση» ήταν... σεντερφορίσια. Σουτ με το δεξί με γύρισμα του κορμιού, η μπάλα με την εύνοια της τύχης να περνά κάτω από τα πόδια του αμυντικού και να καταλήγει στο πλαϊνό δίχτυ του Βερτμπρούγκεν για το 2-1.

 

Κάπως έτσι συμβαίνουν αυτά τα ξαφνικά, τα ωραία και τα μαγικά. Και ήταν η στιγμή του. Το ένιωθε. Το είπε και στον Κόουλ Πάλμερ προτού περάσουν μαζί στο ματς στο 80ο λεπτό. «Τ' ορκίζομαι στα παιδιά μου, γύρισα και του είπα ότι θα μου ετοιμάσει εκείνος το γκολ. Είχα προαίσθημα» δήλωσε ο Γουότκινς μετά τη λήξη του ματς με τους «οράνιε».

 

 

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το σουτ το... έχει. Το είχε κάνει και στο «Στάμφορντ Μπριτζ» σε ματς της Άστον Βίλα με την Τσέλσι την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Με τον Κόλγουιλ «καρφωμένο» πάνω του. Ακόμα κι αν η πρώτη απόπειρα κόντραρε, ο διεθνής στράικερ συνέχισε και από πολύ πιο δύσκολη γωνία τότε νίκησε τον Σάντσεθ.

Το επανέλαβε την πιο κατάλληλη στιγμή...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης