Ο Γουότκινς είχε όλες τις πιθανότητες εις βάρος του για το γκολ! (vid)

Προφανώς δεν έχει καμία σημασία τι πιθανότητες έδιναν στον Όλι Γουότκινς να γυρίσει το κορμί του και να σουτάρει σωστά με αμυντικό πάνω του από εκείνη τη θέση σ' εκείνο το χρονικό σημείο. Κι όμως, ακόμα κι αν όλα ήταν εις βάρος του, εκείνος το πέτυχε. Και φυσικά χαρίζοντας την πρόκριση στην Αγγλία στον τελικό, αναδείχθηκε ασυζητητί Man of the Match.  



Ο Γουότκινς είχε όλες τις πιθανότητες εις βάρος του για το γκολ! (vid)

O διεθνής επιθετικός της Άστον Βίλα έκανε τη διαφορά μαζί με τον Κόουλ Πάλμερ. Το εμπνεύστηκε, το ένιωθε, το είπε στον συμπαίκτη του τη στιγμή που πέρασαν μαζί στον αγωνιστικό χώρο κι όλα έγιναν βάσει σχεδίου μιας... ανώτερης ποδοσφαιρικής δύναμης που ήθελε να δει την Αγγλία σε ακόμα έναν τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Και ήταν τόσο δύσκολο το γκολ του που δεν είχε πιθανότητες επιτυχίας. Ναι μεν πάτησε περιοχή με ωραία κίνηση, αλλά έφυγε πλάγια, είχε κολλημένο τον Ντε Φράι στην πλάτη του και έπρεπε να γυρίσει το σώμα του, να σουτάρει σωστά, να περάσει την μπάλα από τον αντίπαλο αλλά και από τον Βερτμπρούγκεν, στοχεύοντας στην πλαϊνή πλευρά των διχτυών.

Κι όλο αυτό του έδινε xGoals στο... 0,06! Μόλις! Αλλά ακόμα κι έτσι πέτυχε τον τεράστιο στόχο και αναδείχθηκε Man of the Match.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης