Ο Κέιν, ο Όλμο και... οι άλλοι: Το Χρυσό Παπούτσι του Euro 2024 μπορεί να μοιραστεί στα έξι!

Μια απόφαση που ίσως να προκαλέσει το αίσθημα της αδικίας στον Πάτρικ Σικ από την προ 3ετίας διοργάνωση, πήρε η UEFA για τον πρώτο σκόρερ του Euro 2024! Στα... έξι θα μοιραστεί το βραβείο ανάλογα την εξέλιξη του Κυριακάτικου τελικού των Άγγλων με τους Ισπανούς!  



Ο Κέιν, ο Όλμο και... οι άλλοι: Το Χρυσό Παπούτσι του Euro 2024 μπορεί να μοιραστεί στα έξι!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη διοργάνωση του 2020 που διεξήχθη έναν χρόνο αργότερα ελέω Covid, ήταν εκείνος που αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ του τουρνουά κι ας είχε ίδια τέρματα (5) με τον Πάτρικ Σικ της Τσεχίας. Η διαφορά ήταν πως ο Πορτογάλος είχε καταγράψει και μια ασίστ... 

Τώρα, η UEFA προσπάθησε να πρωτοπορήσει και ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ενδεχόμενο το Golden Boot να μοιραστεί σε ... έξι ποδοσφαιριστές!

Αν την Κυριακή ο τελικός της Αγγλίας με την Ισπανία εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ξεχωρίσει κανείς και δεν καταφέρει κάποιος εκ των Κέιν ή Όλμο να φτάσει στα 4 ή και περισσότερα τέρματα, τότε θα επιβεβαιωθεί το σενάριο της 6πλής βράβευσης!

Πέρα από τους προαναφερθέντες φιναλίστ, βραβείο θα παραλάβουν και οι Μουσιάλα, Χάκπο, Μικαουτάτζε και Σρανζ που επίσης έχουν σκοράρει από 3 φορές στο τουρνουά.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης