Από το Σεβίλλη – Μίντλεσμπρο για το Κύπελλο UEFA πριν 18 χρόνια, συναντώνται ξανά στον τελικό του Euro 2024!

Τότε κοντραρίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο, φορώντας αμφότεροι τη στολή της ομάδας τους και ποδοσφαιρικά παπούτσια. Σε μερικές ώρες, θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι, αλλά με άλλη ιδιότητα. Ο ένας παραμένει ενεργός παίκτης, ο άλλος είναι πια στον πάγκο των φιναλίστ σε σερί τελικούς Euro. Σάουθγκεϊτ και Χεσούς Νάβας έχουν το δικό τους story!  



Από το Σεβίλλη – Μίντλεσμπρο για το Κύπελλο UEFA πριν 18 χρόνια, συναντώνται ξανά στον τελικό του Euro 2024!

Ο ομοσπονδιακός κόουτς της εθνικής ομάδας της Αγγλίας βλέπει ότι βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τη μεγαλύτερη στιγμή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του μετά το '66 και έχει πλησιάσει και σε μια από τις πιο σπάνιες κορυφές της προπονητικής του καριέρας.

Θα καθοδηγήσει σε δεύτερο σερί τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τα «τρία λιοντάρια» κι έπειτα θ' αποφασίσει αν θα συνεχίσει ή όχι στο «τιμόνι»...

Απόψε το βράδυ στο Βερολίνο θα κοντραριστεί με τον Ντε λα Φουέντε στη μάχη των πάγκων, αλλά και θ' αναβιώσει μια πιο προσωπική του κόντρα με ένα μέλος της ισπανικής αποστολής. Και πιο συγκεκριμένα με ενεργό διεθνή ποδοσφαιριστή των Ισπανών, που όμως κι εκείνος θα βρίσκεται εκτός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου.

Ο Χεσούς Νάβας δεν θα ξεκινήσει στην 11άδα των Ιβήρων από τη στιγμή που είναι ξανά διαθέσιμος ο Καρβαχάλ, ωστόσο, θα βρεθεί πάλι απέναντι από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, όπως συνέβη στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου UEFA, το 2006, στο Αϊντχόφεν!

Τότε, οι Ανδαλουσιάνοι είχαν επιβληθεί κατά κράτος των Άγγλων και είχαν κατακτήσει το τρόπαιο του νυν Γιουρόπα Λιγκ, με το τελικό 4-0, με τον τωρινό κόουτς των «τριών λιονταριών» να είναι και ο αρχηγός της «Μπόρο», των Βίντουκα και Χάσελμπαϊνκ.

Τα γκολ της Σεβίλλης είχαν πετύχει οι Λουίς Φαμπιάνο, Κανουτέ και δυο φορές είχε σκοράρει ο νυν προπονητής της Τσέλσι, Έντσο Μαρέσκα!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης