Ο τελικός ξεκίνησε από νωρίς: Ισπανία – Αγγλία στο FIFA, εξέλιξη από… παραμύθι και το EURO στο «σπίτι»!

Η Αγγλία τα κατάφερε στο… FIFA. Πήρε το EURO 2024, για πρώτη φορά στην ιστορία της, σε έναν τελικό με απίθανη εξέλιξη. «Λυτρώθηκε» από τον Κόουλ Πάλμερ, έπαιξε για σχεδόν ένα ημίχρονο με «10» παίκτες. Και στο τέλος της ημέρας, το τρόπαιο ήρθε στο «σπίτι»!



Ο τελικός ξεκίνησε από νωρίς: Ισπανία – Αγγλία στο FIFA, εξέλιξη από… παραμύθι και το EURO στο «σπίτι»!

Μπορεί να απομένουν περίπου 4,5 ώρες για την έναρξη της αναμέτρησης της Ισπανίας με την Αγγλία στο Βερολίνο, με φόντο την ομάδα που θα κατακτήσει το EURO 2024, όμως πήραμε ήδη μία γεύση.

Με ποιον τρόπο; Διότι ουδείς μπορούσε να περιμένει την πραγματική σέντρα της συνάντησης και μία ομάδα ατόμων, στη Mirror, αποφάσισε να κάνει «simulate» το παιχνίδι στο FIFA, ώστε να δει την έκβαση του κορυφαίου ματς του τουρνουά.

Αν παρατηρήσει κανείς τις ενδεκάδες της αναμέτρησης, θα δει πως έχουν ρεαλιστική βάση. Παίζει με όλα τα «όπλα» της διαθέσιμα η Ισπανία, ξεκινά με τριάδα στην άμυνα η Αγγλία, τον Τρίπιερ ξανά αριστερά, τον Φόντεν πιο κεντρικά και τον Χάρι Κέιν στην κορυφή της επίθεσης. Αναλλοίωτη η τριάδα στα χαφ ανάμεσα σε Ντέκλαν Ράις, Κόμπι Μένουν και Τζουντ Μπέλιγχαμ, ενώ ο Γκέχι ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης!

Αναλυτικά, οι ενδεκάδες της αναμέτρησης ήταν οι εξής:

Ισπανία (4-3-3): Simon; Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella; Rodri, Olmo, Ruiz; Yamal, Morata, Williams.

Αγγλία (3-4-2-1): Pickford; Walker, Stones, Guehi; Saka, Mainoo, Rice, Trippier; Foden, Bellingham; Kane.

Στο αγωνιστικό του πράγματος τώρα. Το βασικότερο που μπορεί να κρατήσει κανείς από τα όσα δημοσίευσαν οι Άγγλοι, είναι πως η Ισπανία ξεκίνησε καλύτερα το ματς, ήταν πιο απειλητική και ο Κίραν Τρίπιερ δυσκολευόταν πολύ, ως προς το μαρκάρισμα του Λαμίν Γιαμάλ.

Ο Μοράτα είχε δοκάρι, τα «τρία Λιοντάρια» βελτιώθηκαν με την έναρξη της επανάληψης, αλλά είχαν την ατυχία να δουν τον Μαρκ Γκέχι να αποβάλλεται, με δεύτερη κίτρινη, στο 75ο λεπτό.

Εκκρεμούσαν 15 λεπτά, άντεξαν και έστειλαν το παιχνίδι στον έξτρα χρόνο. Εκεί, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ επέλεξε να προβεί σε αρκετές αλλαγές, με τον Κόουλ Πάλμερ και τον Όλι Γουότκινς να περνούν στο γήπεδο. Και όπως συνέβη και κόντρα στην Ολλανδία, το δίδυμο αυτό έλυσε τον «γρίφο» για την Αγγλία!

Οι δυο τους συνεργάστηκαν εξαιρετικά, ο Πάλμερ σκόραρε και το τελικό 1-0 διαμορφώθηκε στο 118ο λεπτό της παράτασης. Δεν πρόλαβε να αντιδράσει η «φούρια ρόχα» και το EURO ήρθε… επιτέλους στο «σπίτι», για πρώτη φορά ιστορικά!

Δημήτρης Μανάκος