Μπορούσε πολλά, αλλά αδικήθηκε: Αυτή είναι η ιστορία του Πάλμερ στο Euro 2024 (vids)

Έκανε υπομονή όσο παρέμενε απλά στον πάγκο στη φάση των ομίλων. Θα διεκδικούσε την ευκαιρία του και το χρόνο συμμετοχής του, πείθοντας τον Σάουθγκεϊτ αγωνιστικά κι όχι με γκρίνια και δηλώσεις. Ο Κόουλ Πάλμερ έδειξε και στον μεγάλο τελικό του Euro 2024 ότι μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα, αλλά στην τελική αδικήθηκε από τον προπονητή του...  



Μπορούσε πολλά, αλλά αδικήθηκε: Αυτή είναι η ιστορία του Πάλμερ στο Euro 2024 (vids)

Ο Ice-cold, Κόουλ Πάλμερ ήταν εκείνος που προσωρινά πρόσφερε ελπίδα στους Άγγλους για να μπει επιτέλους ένα τέλος στην κατάρα της αδυναμίας κατάκτησης τίτλου μετά το '66. Το φοβερό γκολ του στον τελικό της Κυριακής στο Βερολίνο κόντρα στην Ισπανία, μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ήταν η «ένεση» ηθικού και πίστης που χρειάζονταν οι συμπαίκτες του για να συνεχίσουν να διεκδικούν το τρόπαιο.

Σε ηλικία 22 ετών και 69 ημερών έγινε ο νεαρότερος που σκοράρει ως αλλαγή σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήατος, ενώ, έγινε και ο πρώτος που ως αλλαγή πετυχαίνει γκολ ισοφάρισης σε αυτό το παιχνίδι της διοργάνωσης, μετά τον Σιλβέν Βιλτόρ από το 2000 και τον θρίαμβο των Γάλλων απέναντι στην Ιταλία.

Ο Πάλμερ είχε κάνει και την εκπληκτική ασίστ προς τον Γουότκινς στο 90' του ημιτελικού με τους Ολλανδούς, έχοντας πάλι περάσει ελάχιστα λεπτά νωρίτερα με αλλαγή στο ματς.

Πήρε το μετάλλιο του φιναλίστ, πέρασε κι εκείνος δίπλα από το τρόπαιο το βράδυ της Κυριακής με σκυμμένο το κεφάλι, πικράθηκε, αισθάνθηκε αδικημένος, αλλά ξέρει πώς να χρησιμοποιήσει όλη αυτή την εμπειρία για τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες προκλήσεις...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης