«Σέρβιρε» το γκολ της κούπας και έγινε πανάξια Πρωταθλητής Ευρώπης: Το Euro των απαντήσεων του Κουκουρέγια!

Μέσα στη σεζόν που προηγήθηκε έκανε λάθη, δέχθηκε κριτική, άκουσε μέχρι και οπαδούς της Τσέλσι να τον κακολογούν για την απόδοσή του. Πήγε στη Γερμανία φορώντας τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας και απάντησε σε όλους. Ο Μαρκ Κουκουρέγια έκανε τουρνουά... καριέρας στο Euro 2024, αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης και αυτό προκαλεί ευτυχία και στους «μπλε».  



«Σέρβιρε» το γκολ της κούπας και έγινε πανάξια Πρωταθλητής Ευρώπης: Το Euro των απαντήσεων του Κουκουρέγια!

Μπορεί από τον ημιτελικό και μετά όλοι οι αντίπαλοι οπαδοί να τον αποδοκίμαζαν έντονα σε κάθε επαφή του με την μπάλα, λόγω της ιστορίας με το χέρι στον προημιτελικό κόντρα στους Γερμανούς. Αλλά ακόμα κι αυτό δεν τον πτόησε.

Οι εξαιρετικές συνεργασίες του με τον Νίκο Γουίλιαμς από την αριστερή πλευρά και ο τρόπος που ενέπνεε επιστοσύνη στον συμπατριώτη του για να κάνει ό,τι ήθελε επιθετικά και να κινείται σε διάφορους χώρους, σκεπτόμενος πως πάντοτε ο «Κούκου» καλύπτει τα νώτα του, ήταν καταλυτικής σημασίας στην πορεία της «Ρόχα».

Μπορεί να μην αναδείχθηκε ούτε MVP του τελικού με την Αγγλία - παρά την ασίστ στο νικητήριο γκολ - ούτε του τουρνουά, αλλά ο αριστερός οπισθοφύλακας της Τσέλσι έκανε παιχνίδια καριέρας σε ολόκληρη τη διοργάνωση το φετινό καλοκαίρι.

Κι αυτό ήρθε σε μια περίοδο που είχε φτάσει – εξαιρώντας το τελευταίο διάστημα του πολύ καλού σερί της Τσέλσι στο πρωτάθλημα – ν' ακούει αρνητικά σχόλια από τον κόσμο των «μπλε» για τις εμφανίσεις του. Προφανώς κι έκανε λάθη, ανάμεσα στα σωστά.

Αλλά ο τρόπος που το πήρε αυτό και το έκανε «καύσιμο» για να βγάλει ό,τι καλύτερο είχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έκανε κι εκείνον πανάξιο θριαμβευτή, αλλά και τους «φούριας ρόχας» την καλύτερη ομάδα του Euro.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης