Σάκα, ο πιο πιστός «στρατιώτης» του Σάουθγκεϊτ: Έπαιξε σε τρεις διαφορετικές θέσεις και έδωσε τα πάντα

Ήταν βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι των πλάνων του Σάουθγκεϊτ. Ο Σάκα ήταν πανταχού παρών. Ό,τι του ζητούσε ο προπονητής του, το έκανε. Όπου του έλεγε να παίξει, το έκανε και απέδιδε όσο καλύτερα μπορούσε. Κάλυψε θέσεις και κενά και στις δύο πτέρυγες της Αγγλίας και το έκανε αδιαμαρτύρητα. Και γι' αυτό ο ομοσπονδιακός κόουτς θα του είναι ευγνώμων. 



Σάκα, ο πιο πιστός «στρατιώτης» του Σάουθγκεϊτ: Έπαιξε σε τρεις διαφορετικές θέσεις και έδωσε τα πάντα

Σε κάποια ματς ξεχώριζε. Σε άλλα δεν κατάφερνε να φανεί όσο θα ήθελε. Ήταν εκείνος που ισοφάρισε με υπέροχο σουτ κόντρα στους Ελβετούς για να πάει το ματς στην παράταση, τα πέναλτι και να έρθει η πρόκριση. 

Στα ημιτελικά ήταν ξανά εκεί. Να ωθεί μπροστά την Αγγλία. Στον τελικό, βέβαια, δεν κατάφερε να συνεργαστεί όπως θα το ήθελε με τον Γουόκερ, δεν καταλάβαινε τα Overlaps του και δεν βοήθησε όσο θα του το είχε ζητήσει και ο Σάουθγκεϊτ. 

Υπήρξε και κατάσταση που ο Μπουκάγιο Σάκα γύρισε και πιο πίσω για να παίξει ως μπακ. Σε αυτό το Euro στη Γερμανία, εκτός από Right Winger, πρόσφερε και ως Right-Wing-Back αλλά και ως Left-Back. Και το έκανε όσο καλύτερα μπορούσε βάσει συνθηκών. 

Το ήθελε πολύ. Γι' αυτό και βούρκωσε στο φινάλε του τελικού με τους Ισπανούς. Είχε βιώσει τον πόνο του 2021 και ήθελε τα πράγματα να είναι διαφορετικά φέτος. Πάλι ήρθε απογοήτευση και πίκρα. Αλλά έχει όλο το δρόμο και το μέλλον μπροστά του για να κυνηγήσει κι άλλες μεγάλες διοργανώσεις. Από τους πιο πιστούς Άγγλους «στρατιώτες» για κάθε προπονητή. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης