Ένα καλό ημίχρονο και ... αυτό ήταν όλο: Ο Φόντεν ήθελε, αλλά δεν βοήθησε την Αγγλία

Ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν με επιδόσεις και με τρόπο που τον ανέδειξαν κορυφαίο της Πρέμιερ Λιγκ. Αυτό βάρυνε τους ώμους του και τη συνείδησή του, αφού ήθελε ν' αποδείξει πολλά στο Euro 2024. Όμως, ο Φιλ Φόντεν έκανε μια τρύπα στο νερό και παρά τη στήριξη του Σάουθγκεϊτ, δεν του πήγαν τα πράγματα όπως θα το ήθελε...  



Ένα καλό ημίχρονο και ... αυτό ήταν όλο: Ο Φόντεν ήθελε, αλλά δεν βοήθησε την Αγγλία

Ήταν ένα τουρνουά στο οποίο ο Φόντεν ήξερε ότι θα συμμετείχε με τις εμπειρίες του πλέον να τον βοηθούν σε σημαντικό βαθμό και με την ποδοσφαιρική ωριμότητά του – πράγμα που δούλεψε με τον Πεπ Γκουαρδιόλα – να βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο για ν' αντέξει την πίεση και τις απαιτήσεις.

Ήθελε πολύ να βγει μπροστά, να φανεί, να βοηθήσει, να πάρει πρωτοβουλίες, να κάνει περισσότερα πράγματα και από εκείνα που του αναλογούσαν στον αγωνιστικό χώρο. «Δεν ήρθα στη Γερμανία για να μην κάνω τίποτα. Θέλω να δείξω γιατί με ανέδειξαν κορυφαίο στο πρωτάθλημα» έλεγε όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για τα «τρία λιοντάρια» στη φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι κινήσεις ανάμεσα στις γραμμές έλειπαν. Κυρίως κινήθηκε δεξιά, με τον Μπέλιγχαμ πότε να παίρνει μέτρα από αριστερά κοντά στον Κέιν, είτε να κινείται πίσω από τον φορ της Μπάγερν Μονάχου.

Ο Σάουθγκεϊτ τους τοποθέτησε και τους δυο ως 10άρια μήπως και αλλάξει κάτι, αλλά ό,τι κατάφερε να προσφέρει ο Φόντεν ήταν ένα καλό πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Ολλανδία στα ημιτελικά του τουρνουά. Και το γεγονός πως κινήθηκε σε επίπεδα κάτω του μετρίου, έκαναν τον κόσμο να θεωρεί μεγάλη αδικία την παραμονή του Κόουλ Πάλμερ στον πάγκο.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός της Τσέλσι να μην παίρνει ούτε μια συμμετοχή ως βασικός, αλλά να μπαίνει με αλλαγή στα ημιτελικά και τον τελικό και να προσφέρει πολλά περισσότερα από τον Φόντεν σε ελάχιστα λεπτά...

Κώστας Ζάλιαρης