«Είχε προβλήματα ο Κέιν...»: Ο Σάουθγκεϊτ τον στήριξε, αλλά έβλεπε και τις δυσκολίες

Ναι μεν σκόραρε τρεις φορές, ωστόσο, η παρουσία του κατά τη διάρκεια όλου του Euro 2024 δεν ήταν πειστική. Ο Χάρι Κέιν δέχθηκε έντονη κριτική για πολλά στοιχεία που έλειπαν από το παιχνίδι του και εξαιτίας των οποίων δεν κατάφερνε να γίνει απειλητικός. Και ο Σάουθγκεϊτ ήξερε τι συνέβαινε με τον επιθετικό της Μπάγερν...  



«Είχε προβλήματα ο Κέιν...»: Ο Σάουθγκεϊτ τον στήριξε, αλλά έβλεπε και τις δυσκολίες

Ο ομοσπονδιακός κόουτς της εθνικής ομάδας της Αγγλίας εμπιστεύθηκε σε όλα τα παιχνίδια τον Κέιν για τη θέση του βασικού επιθετικού, αλλά καταλάβαινε σε κάποιο σημείο των αναμετρήσεων πως έπρεπε να δίνει φρεσκάδα στην επίθεση με την είσοδο του Όλι Γουότκινς.

Ο Κέιν έφτασε σε σημείο να βγαίνει από το ματς πολύ νωρίς στο δεύτερο μέρος προκειμένου ν' αποκτήσει ζωντάνια η γραμμή κρούσης της Αγγλίας και ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ όταν πλέον κλήθηκε να μιλήσει γι' αυτό, είπε:

«Είμαι περήφανος για όσα πέτυχε και για τις προσπάθειές του, αλλά ήταν εμφανές πως είχε προβλήματα που είχαν να κάνουν με το κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Ήρθε στο τουρνουά μη έχοντας τον ρυθμό που θα ήταν κατάλληλος, βάσει και των απαιτήσεων των αγώνων. Γι' αυτό κάθε φορά η είσοδος του Γουότκινς πρόσφερε φρεσκάδα και μας βοηθούσε στο πρέσινγκ».

Ο Κέιν έναν μήνα πριν από την έναρξη του Euro είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα και στη μέση, με αποτέλεσμα να έχει χρειαστεί 20+ μέρες θεραπείας, μέχρι και την έναρξη του Ιούνη...

Κώστας Ζάλιαρης