«Αν δεν σας αρέσει αυτό, καλύτερα να φύγω»: Πώς ο Τεν Χαγκ κέρδισε τον σεβασμό και το νέο συμβόλαιο

Για πρώτη φορά, ο Έρικ Τεν Χαγκ μίλησε για όσα συνέβησαν μέσα στο καλοκαίρι, τονίζοντας πως όντως υπήρξε περίοδος κατά την οποία δεν είχε την παραμικρή επαφή με τους ανθρώπους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προτού ανανεώσει. «Στην ειλικρινή και έντονη κουβέντα μας τούς ξεκαθάρισα τι ήθελα» σχολίασε για τον τρόπο που εξελίχθηκε η επαφή με την INEOS.  



«Αν δεν σας αρέσει αυτό, καλύτερα να φύγω»: Πώς ο Τεν Χαγκ κέρδισε τον σεβασμό και το νέο συμβόλαιο

Ο Ολλανδός προπονητής κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας με τη νίκη (2-1) επί της Μάντσεστερ Σίτι στον μεγάλο τελικό του «Γουέμπλεϊ» και έφυγε για διακοπές, λέγοντας τότε πως: «Αν δεν με θέλουν άλλο, θα πάω αλλού να πάρω τρόπαια».

Πήγε στην Ίμπιζα διακοπές, δεν είχε την παραμικρή επαφή με τη Γιουνάιτεντ και λίγο αργότερα όλα άρχισαν να μπαίνουν σε τάξη. «Ισχύει ότι δεν είχαμε επαφές. Απλά περνούσα ωραία με την οικογένειά μου και περίμενα. Ήταν κάτι που δεν περνούσε πια από το χέρι μου, οπότε το άφηνα να έρθει, όποια κι αν θα ήταν η απόφασή τους. Δεν είχα κανέναν πανικό. Μου είπαν “θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί”, όχι “ακόμα θέλουμε να συνεχίσουμε”. Έχει διαφορά η έκφραση» ήταν τα λόγια του Έρικ Τεν Χαγκ στην εφημερίδα AD της πατρίδας του.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι στην κουβέντα που έγινε με τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ για τη στρατηγική που θα πρέπει ν' ακολουθήσει η ομάδα, υπήρξαν διαφορετικές απόψεις που όμως «είναι λογικό να συμβαίνει αυτό στο κορυφαίο επίπεδο».

Με την εμπιστοσύνη που έχει στον εαυτό του, ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν και αφορούσε τη συνεργασία του με την INEOS, ο κόουτς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε κάποιο σημείο είπε: «Αν δεν σας αρέσει αυτό και θεωρείται ότι δεν είναι ένας σωστός δρόμος για να πορευτούμε, τότε μπορούμε να τερματίσουμε αυτή τη συνεργασία». Και ο τρόπος του, τον έκανε να κερδίσει περισσότερους πόντους στην εκτίμηση του Ράτκλιφ.

Κώστας Ζάλιαρης