Θα παίξει, θα θυμίσει τον… Σάκα και όλοι θα ρωτούν «πώς το έκανε πάλι η Μπράιτον!» (vid)

Είναι 20 ετών. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στη Γουέστ Χαμ. Δεν τον ήθελαν. Πήγε στην Πόρτο. Δεν προσαρμόστηκε ποτέ αυτός. Επέστρεψε στο «Νησί». Τον πίστεψε η Μπράιτον. Μεγαλώνει, αναμένει την στιγμή του. Θα την έχει. Και όταν μπει στο γήπεδο και μας θυμίσει, όντας τεχνίτης εξτρέμ και αριστεροπόδαρος, τον Μπουκάγιο Σάκα, όλοι θα εκθειάσουμε ξανά τον Τόνι Μπλουμ!



Θα παίξει, θα θυμίσει τον… Σάκα και όλοι θα ρωτούν «πώς το έκανε πάλι η Μπράιτον!» (vid)

Ονομάζεται Μπενίσιο Μπάκερ. Είναι μόλις 20 ετών. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του ζωή στις ακαδημίες της Γουέστ Χαμ, όντας Άγγλος, που έδρευε στο Λονδίνο.

Τα «σφυριά» δεν τον πίστεψαν. Τον άφησαν ελεύθερο. Αποφάσισε να μετακομίσει, πριν καν ενηλικιωθεί. Πήγε στην Πορτογαλία και στο Πόρτο. Οι «δράκοι» του έδωσαν χρόνο, αλλά ο μικρός αντιμετώπισε σοβαρά ζητήματα με τη γλώσσα και την προσαρμογή.

Ξεχώρισε όσο αγωνίστηκε, αλλά έμοιαζε και ο ίδιος να θέλει να επιστρέψει στο «Νησί». Προέκυψε πρόταση από την Μπάγερν Μονάχου, αλλά φάνταζε πιο… ώριμος από την ηλικία του. Επιλέγει την Μπράιτον. Θυμίζει τον… Μπουκάγιο Σάκα στο «στυλ» παιχνιδιού, θεωρεί πως οι «γλάροι» μπορούν να τον εξελίξουν.

Πρόκειται πράγματι για μία έξυπνη κίνηση, αν αναλογιστεί κανείς πως ήδη κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Προσαρμόστηκε άμεσα στα «θέλω» του club, ξεχώρισε πέρυσι με την δεύτερη ομάδα και ανανέωσε το συμβόλαιό του!

Πλέον, ο Μπενίσιο Μπάκερ είναι στα 20 του χρόνια και αναμένει την στιγμή του. Θα την βρει. Και όταν μπει στο γήπεδο και μας θυμίσει πράγματι τον Μπουκάγιο Σάκα, θα αναρωτιόμαστε τι έκανε… σωστά η Μπράιτον. Και πού ήταν οι υπόλοιποι, όταν ένα τόσο μεγάλο ταλέντο ήθελε να γυρίσει στην Αγγλία, ανεξαρτήτως club. Συγκρατήστε το όνομά του…

Δημήτρης Μανάκος