Αρχίζει και το πιστεύει για τον Πεπ η Αγγλία: Ο λόγος που… βγαίνει από τη «μέση» η Ισπανία!

Τι και αν έχει συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Σίτι μέχρι το 2025; Η Αγγλία δείχνει διάθεση να τον περιμένει. Η επιθυμία της FA να δει τον Πεπ Γκουαρδιόλα στα «τρία Λιοντάρια» είναι τεράστια. Και έγινε ακόμη πιο μεγάλη, μόλις θυμήθηκε από έναν πρώην ποδοσφαιριστή, τον λόγο που ο Καταλανός δεν θα αναλάβει σίγουρα την εθνική Ισπανίας…



Αρχίζει και το πιστεύει για τον Πεπ η Αγγλία: Ο λόγος που… βγαίνει από τη «μέση» η Ισπανία!

Δεδομένη είναι η επιθυμία πολλών εντός της FA να δουν τον Πεπ Γκουαρδιόλα να διαδέχεται τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στην τεχνική ηγεσία της Αγγλίας, γεγονός που φαντάζει απολύτως λογικό.

Πρόκειται για τον κορυφαίο προπονητή της γενιάς του και για έναν εκ των καλύτερων που πέρασαν ποτέ από το ποδόσφαιρο.

Έναν άνθρωπο που έχει κατακτήσει κάθε λογής τίτλο, που έχει σηκώσει τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα με τη Μάντσεστερ Σίτι, που έχει «γράψει» τη δική του ιστορία στην Premier League. Άπαντες γνωρίζουμε πως «δένεται» με συμβόλαιο μέχρι το 2025 με τους «πολίτες», πλην όμως τα «τρία Λιοντάρια» δείχνουν διάθεση να τον περιμένουν.

Πόσω δε μάλλον από την στιγμή που ο Τζερμέιν Τζίνας, που όλοι θα θυμόμαστε από την ποδοσφαιρική του καριέρα, επισήμανε κάτι που δύσκολα θα έχουν σκεφτεί αρκετοί. Τι είπε; Πως ο Πεπ έχει δηλώσει παλαιότερα πως θα ήθελε κάποια στιγμή να αναλάβει πάγκο εθνικής ομάδας. Αλλά όχι της… Ισπανίας!

Την τελευταία πρόταση την προσέθεσε ο ίδιος ο Τζίνας, θυμίζοντας πως ο Πεπ είναι Καταλανός. Και για τον λόγο αυτόν, φαντάζει απίθανο να αναλάβει να καθίσει στην τεχνική ηγεσία της «φούρια ρόχα».

Ξεχώρισε λοιπόν, τέσσερις εθνικές ομάδες. Την Αγγλία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία και την Βραζιλία. Λέτε να έχει δίκιο;

Δημήτρης Μανάκος