Το απόλυτο Glow-up της Άρσεναλ: Η μεταμόρφωση της άμυνας την έκανε να κυνηγά τίτλους

Ο Μικέλ Αρτέτα ξέρει πολύ καλά πως για το επίπεδο της Πρέμιερ Λιγκ καλοί είναι οι σκόρερ ολκής, αλλά αν δεν έχεις κι αντίστοιχη άμυνα να στηρίξει ό,τι «χτίζεται» μπροστά, τότε θα είναι μάταιο. Γι' αυτό και φρόντισε από το 2019, όταν και ανέλαβε, να φτιάξει τα μετόπισθεν με τέτοιο τρόπο και να επενδύσει σε τέτοια πρόσωπα, που η ομάδα έκανε... glow up! 



Το απόλυτο Glow-up της Άρσεναλ: Η μεταμόρφωση της άμυνας την έκανε να κυνηγά τίτλους

Ο Ισπανός τεχνικός έχει καταφέρει τα τελευταία δυο χρόνια να κάνει τους «κανονιέρηδες» διεκδικητές της Πρέμιερ Λιγκ. Την περασμένη σεζόν η ομάδα έφτασε πιο κοντά από ποτέ στον τερματισμό των 20 ετών από το τελευταίο πρωτάθληα, αλλά και πάλι η Σίτι έκανε τα δικά της και όταν χρειάστηκε ξεκαθάρισε σε όλους τους υπόλοιπους πως εκείνη κάνει κουμάντο στην κορυφαία Λίγκα. 

Τώρα, η Άρσεναλ παίρνει και τον Ρικάρντο Καλαφιόρι για την άμυνα και φροντίζει ώστε ν' αποφευχθούν τα μικρά, αλλά καίρια setbacks των προηγούμενων ετών προκειμένου να έρχονται όλα τα απαραίτητα αποτελέσματα που θα μπορέσουν να οδηγήσουν το κλαμπ της πρωτεύουσας στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. 

Ο Αρτέτα το 2019, είχε για την άμυνά του παίκτες όπως ο Νταβίντ Λουίζ - που δεν έπιανε πλέον τις επιδόσεις που είχε στην Τσέλσι - τον Σκόντραν Μουστάφι και δυο δικά μας παιδιά. Τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Ντίνο Μαυροπάνο. Ο τελευταίος δεν κατάφερε να σημειώσει τις συμμετοχές που θα επιθυμούσε, όμως οι υπόλοιποι είχαν σοβαρό ρόλο στην αμυντική γραμμή της Άρσεναλ. Και πάλι, όμως, δεν ήταν το ρόστερ αυτό που θα οδηγούσε το κλαμπ σε όλα αυτά που ήθελε να πετύχει. 

Εν έτει 2024, μια 5ετία αργότερα, δηλαδή, το δυναμικό της ομάδας ξεχειλίζει πλέον από ποιότητα απ' τη μεγάλη περιοχή και τον γκολκίπερ, μέχρι τους ανθρώπους που επωμίζονται την ευθύνη του σκοραρίσματος. Ωστόσο, αν δεν έχεις άμυνας να στηρίξει ό,τι μπορεί να δημιουργηθεί μπροστά, είναι χαμένος χρόνος. Γι' αυτό ο Αρτέτα φρόντισε να έχει πια στα χέρια του παίκτες όπως το δίδυμο των Γκάμπριελ και Σαλιμπά που είναι ανίκητοι όταν παίζουν μαζί, ο Μπεν Γουάιτ στηρίζει αθόρυβα αλλά καθοριστικά, ενώ πλέον ενσωματώνεται και ο Ρικάρντο Καλαφιόρι κερδίζοντας μεταγραφή με την εξαιρετική του εικόνα στο Euro 2024. 

Το πρότζεκτ του Αρτέτα πείθει τόσο ποιοτικούς παίκτες ώστε να επιλέξουν το «Έμιρεϊτς» και πραγματικά φαντάζει απλά να είναι θέμα χρόνου, η στιγμή που η Άρσεναλ θα γευτεί ξανά έναν τίτλο πρωταθλήματος...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης