Premier League εναντίον FIFA, έχουμε… σέντρα: «Απέναντι στην κατάχρηση εξουσίας!»

Τα ΜΜΕ της Αγγλίας βάζουν... φωτιά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αποκαλύπτοντας πως τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά κατά της FIFA! Ο λόγος; Το βαρύ πρόγραμμα αγώνων! Άλλωστε, για αυτό έχουν στο πλευρό τους και την Fifpro!



Premier League εναντίον FIFA, έχουμε… σέντρα: «Απέναντι στην κατάχρηση εξουσίας!»

Κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μαζί με την Premier League, αλλά και κορυφαίοι ποδοσφαιριστές, με την υποστήριξη της Fifpro, ετοιμάζονται για... σύγκρουση με τη FIFA!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Αγγλίας, της χρεώνουν «κατάχρηση εξουσίας», κυρίως λόγω του νέου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων το 2025, αλλά και του Μουντιάλ του 2026.

«Τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και η FIFPRO Europe θα υποβάλουν από κοινού επίσημη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για λόγους ανταγωνισμού κατά της FIFA σχετικά με το διεθνές ημερολόγιο αγώνων», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο οργανισμός των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Από την άλλη πλευρά, η FIFA τονίζει μεταξύ άλλων, πως δεν ευθύνεται για το βαρύ πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στις ομάδες και τις ομοσπονδίες.

Πώς και πού θα καταλήξει αυτή η διαμάχη; Παραμένει άγνωστο. Το μόνο βέβαιο είναι, πως πράγματι, το καλεντάρι κάθε σεζόν γίνεται μεγαλύτερο από εκείνο της προηγούμενης. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ποδοσφαιριστών, τόσο όσο αγωνίζονται, όσο και αφότου αποσυρθούν.

Πηγή: www.bnsports.gr