Η εξήγηση για το φιάσκο του Αργεντινή - Μαρόκο: Γι' αυτό ανακοίνωσαν το οφσάιντ περίπου δυο ώρες μετά!

Το αίσθημα του φόβου των διοργανωτών ήταν η κυρίαρχη αιτία για την οποία ο πλανήτης είδε όλο αυτό το φιάσκο στο ματς της Αργεντινής με το Μαρόκο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το απόγευμα της Τετάρτης. Το γκολ της «αλμπισελέστε» ακυρώθηκε περίπου δυο ώρες αργότερα και τους Αφρικανούς να παίρνουν τη νίκη με το τελικό 2-1. 



Η εξήγηση για το φιάσκο του Αργεντινή - Μαρόκο: Γι' αυτό ανακοίνωσαν το οφσάιντ περίπου δυο ώρες μετά!

Το Μαρόκο πέτυχε αποτέλεσμα που μπορεί να χαρακτηριστεί σοκαριστικό, κόντρα σε ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. 

Η Αργεντινή σκόραρε στο 16ο λεπτό των καθυστερήσεων, το 2-2 που διαμορφώθηκε εκείνη τη στιγμή προκάλεσε τεράστια ένταση και ρίψη αντικειμένων από τον κόσμο στις εξέδρες και το ματς οδηγήθηκε σε προσωρινή διακοπή. 

Περίπου δυο ώρες αργότερα και μπροστά σε άδειες εξέδρες, ανακοινώθηκε το οφσάιντ, οι δύο ομάδες ξαναμπήκαν στο γήπεδο, έκαναν μια τυπική προθέρμανση τριών λεπτών και ολοκλήρωσαν στον αγωνιστικό χώρο το παιχνίδι. 

Όπως αναφέρει το ESPN, με τη βοήθεια του ημι-αυτόματου οφσάιντ, είχε φανεί εξ αρχής πως ο Μεδίνα που σκόραρε ήταν εκτεθειμένος προτού στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, οι διοργανωτές φοβήθηκαν πως δεν ήταν σωστό ν' ανακοινωθεί το οφσάιντ άμεσα, διότι αυτό θα προκαλούσε νέα έξαρση επεισοδίων κι έτσι υπήρξε αναμονή μέχρι να εκτονωθεί η κατάσταση. 

Μόνο που αυτή η αναμονή ξεπέρασε τη μιάμιση ώρα και γράφτηκε ιστορία με το γκολ που ακυρώθηκε πιο καθυστερημένα από κάθε άλλο στα χρονικά του αθλήματος... 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης