Το «κακό» του πρωταθλητισμού: Ποιος είναι άραγε έτοιμος στην Άρσεναλ για το «αντίο» του Σμιθ Ρόου;

Φεύγει. Αφήνει την αγαπημένη του ομάδα. Θα αποτελέσει παρελθόν. Θα πικράνει το «κόκκινο» τμήμα του Λονδίνου. Ο Έμιλ Σμιθ Ρόου αγαπήθηκε και αγάπησε πολύ την Άρσεναλ. Αλλά ίσως, το «κακό» του πρωταθλητισμού, να τον οδηγεί στην έξοδο: δεν υπάρχει χρόνος και ο νεαρός Άγγλος χρειαζόταν ακόμη… λίγο!



Το «κακό» του πρωταθλητισμού: Ποιος είναι άραγε έτοιμος στην Άρσεναλ για το «αντίο» του Σμιθ Ρόου;

Μία «ζωή» στην Άρσεναλ. Μία ολόκληρη ποδοσφαιρική καριέρα που ξεκίνησε στις λονδρέζικες ακαδημίες. Με το «κανόνι» στο στήθος. Κάθε ημέρα στο «Hale End». Δίπλα στους καλύτερους. Με αμέτρητες ώρες δουλειάς, με τρομερά περιθώρια βελτίωσης, με φοβερή θέληση και τεράστια αγάπη για την ομάδα.

Ο Έμιλ Σμιθ Ρόου αποχωρεί από τους «κανονιέρηδες». Εκκρεμούν μόνο οι τελευταίες λεπτομέρειες, προκειμένου να αφήσει για πρώτη φορά στη ζωή του την αγαπημένη του ομάδα.

Η Φούλαμ τον έχει προσεγγίσει, η συμφωνία 30 εκατομμυρίων είναι γεγονός και το μόνο που μένει είναι οι υπογραφές. Εν συνεχεία, θα αποχαιρετήσει τον Μικέλ Αρτέτα που τον πίστεψε τόσο πολύ, θα χαιρετήσει τους συμπαίκτες του και θα πει «αντίο». Ή καλύτερα «εις το επανιδείν».

Η Άρσεναλ δεν θα τον ξεχάσει εύκολα και ο κόσμος της θα συνεχίσει να αναρωτιέται, τι ακριβώς πήγε λάθος. Όλα όμως, αρχίζουν και τελειώνουν σε μία συγκεκριμένη λέξη: στους «τραυματισμούς».

Ο νεαρός έλαμψε στο ξεκίνημά του στην Άρσεναλ, πήρε θέση βασικού, ήταν ένας εκ των βασικών λόγων στην επιστροφή της ομάδας στο Champions League. Συνδέθηκε στον απόλυτο βαθμό με τον Μπουκάγιο Σάκα, σκόραρε απέναντι σε Τσέλσι και Τότεναμ, κατέγραψε 115 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα.

Όλα τα όμορφα όμως, έχουν ένα τέλος και για τον Έμιλ Σμιθ Ρόου είναι «αναγκαίο κακό» να αφήσει την Άρσεναλ. Πρέπει να το κάνει για τον ίδιο. Για την καριέρα του. Για τον εαυτό του. Για να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο. Ακόμη και για να αποδείξει στην αγαπημένη του ομάδα πως έκανε λάθος. Ίσως αυτό είναι και το κακό του πρωταθλητισμού: μειώνεις το rotation, περιορίζεις τις ευκαιρίες, δεν έχεις πιθανότητες λάθους. Και στον βωμό ενός… πρωταθλήματος, η Άρσεναλ θυσίασε τον άνθρωπο που ίσως και να πάει ως οπαδός, σε μία μελλοντική της… φιέστα!

Δημήτρης Μανάκος