Το γκολ της Άρσεναλ στο φιλικό, το πέναλτι του Ζεσούς στο «Γ» και ένας αφανής… ήρωας! (vids)

Πρώτο δείγμα θετικό για την Άρσεναλ, στην περιοδεία της στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, και στο πρώτο «επίσημο» φιλικό της, μετά από αυτό με τη Λέιτον Όριεντ. Ξεχώρισε το γκολ του Φάμπιο Βιέιρα, τρομερό πέναλτι εκτέλεσε ο Ζεσούς, αστόχησε μόνο ο Λεάντρο Τροσάρ για τους «κανονιέρηδες» απέναντι στην Μπόρνμουθ!



Το γκολ της Άρσεναλ στο φιλικό, το πέναλτι του Ζεσούς στο «Γ» και ένας αφανής… ήρωας! (vids)

Το πρώτο της «επίσημο» φιλικό, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής της προετοιμασίας έδωσε η Άρσεναλ, η οποία αντιμετώπισε τα ξημερώματα της Πέμπτης (25/07) την Μπόρνμουθ, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η αλήθεια είναι πως η εν λόγω φιλική συνάντηση δεν είχε πολλά να δώσει, με τον Μικέλ Αρτέτα να χρησιμοποιεί όλους τους ποδοσφαιριστές του, πλην του Σμιθ Ρόου, καθώς υπάρχει η μεταγραφική συζήτηση, με φόντο τη μεταγραφή του στη Φούλαμ.

Οι «κανονιέρηδες» λοιπόν, προηγήθηκαν με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου, με τον Φάμπιο Βιέιρα να σκοράρει με υπέροχο σουτ, πάνω στην κίνηση, έπειτα από ωραία σέντρα με το αριστερό του Ρις Νέλσον.

Εν τέλει, το ματς ολοκληρώθηκε στο 1-1 και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, η οποία πάντως θα λάμβανε χώρα, ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος.

Εκεί επικράτησαν οι «κανονιέρηδες» με απόλυτο πρωταγωνιστή τον νεαρό γκολκίπερ, Καρλ Χάιν. Απέκρουσε ένα, αυτό από τον Μπίλινγκ, έπεσε σωστά στα περισσότερα και ένα ακόμη κατέληξε εκτός εστίας.

Για την Άρσεναλ αστόχησε μόνο ο Λεάντρο Τροσάρ, ενώ η κορυφαία εκτέλεση ήταν αυτή του Γκάμπριελ Ζεσούς, στο «Γ» του Νέτο.

Όσον αφορά το νικητήριο πέναλτι της διαδικασίας, αυτό επετεύχθη από τον Γιακούμπ Κίβιορ! Επόμενο φιλικό της Άρσεναλ αυτό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στις 28 Ιουλίου.

Δημήτρης Μανάκος