Ο Γκιού σε εντεταλμένη αποστολή: Πείθει τον κόσμο, θέλει να «κερδίσει» και τον Μαρέσκα (vid)

Το παίρνει προσωπικά, θέλει να δείξει ότι ορθά τον εμπιστεύθηκαν οι άνθρωποι της Τσέλσι και τον πήραν από τη Βαρκελώνη, αλλά ο στόχος του είναι να παραμείνει στο Λονδίνο και στα πλάνα του Έντσο Μαρέσκα. Ο Μαρκ Γκιού από το πρώτο του φιλικό προετοιμασίας με τους «μπλε» κερδίζει πόντους...



Ο Γκιού σε εντεταλμένη αποστολή: Πείθει τον κόσμο, θέλει να «κερδίσει» και τον Μαρέσκα (vid)

Ο νεαρός επιθετικός έκανε τον κόσμο της Μπαρτσελόνα να ενοχληθεί με τη μεταγραφή του στην Τσέλσι, αφού, οι οπαδοί των «μπλαουγκράνα» πίστευαν πως πρόκειται για έναν παίκτη που δεν έπρεπε να χαθεί, όντας και προϊόν της Masia. 

Οι «μπλε» τον έκαναν δικό τους, εκείνος ξεκίνησε το νέο του ποδοσφαιρικό ταξίδι γεμάτος ενθουσιασμό, αλλά κάπου αντιλήφθηκε ότι ενδεχομένως να παραχωρηθεί δανεικός, αφού ο Μαρέσκα θεωρεί ότι δύσκολα θα βρει ο Γκιού χρόνο στη γραμμή κρούσης. 

Και τι έκανε ο 18χρονος φορ; Έδειξε και με τις ικανότητές του, αλλά και με τον χαρακτήρα του, ότι θα πρέπει να το ξανασκεφτεί ο νέος κόουτς της ομάδας της αγγλικής πρωτεύουσας. 

Στο φιλικό με τη Ρέξαμ επί αμερικανικού εδάφους έπαιξε για 45 λεπτά μαζί με τον Ενκουνκού στην επίθεση, πρόσφερε βοήθειες στη δημιουργία, έπαιξε με πλάτη στην περιοχή, ήταν ιδιαίτερα κινητικός, άλλαζε την μπάλα με τη μία και όσα έδειξε έκαναν τον κόσμο της Τσέλσι ν' αρχίσει να κάνει πολύ θετικές σκέψεις για εκείνον. 

Αυτό, βέβαια, θα πρέπει να συμβεί και με τον Μαρέσκα, τον οποίο πλέον ο Γκιού θέλει να πείσει ώστε να τον διατηρήσει στο ρόστερ για τη νέα σεζόν και με τις ευκαιρίες που θα του δώσει, να τον κάνει ο νεαρός ποδοσφαιριστής να καταλάβει πως πράγματι άξιζε να είναι μέλος των σχεδίων του. 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης