Η ιστορία της Μπορντό διδακτική: Πώς οι οπαδοί κατέστρεψαν κάποτε τον Μπεζ και πώς η επιθυμία για μεγαλοεπενδυτές, έφερε την καταστροφή!

Από τη στιγμή που οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες του συλλόγου της Λίβερπουλ αποφάσισαν πως δεν άξιζε να επενδύσουν στην Μπορντό, το τέλος του ιστορικού κλαμπ είχε δρομολογηθεί. Ένας αμφιλεγόμενος ιδιοκτήτης, ο Ζεράρ Λόπεζ, με πολλά δάνεια από επενδυτικά funds που δεν αξιοποιήθηκαν και η κάκιστη επιλογή να αφήσει η ομάδα το γήπεδο στο κέντρο της πόλης, για ένα άλλο, πιο σύγχρονο μεν, αλλά πλήρως ακατάλληλο, έφεραν την καταστροφή!



Η ιστορία της Μπορντό διδακτική: Πώς οι οπαδοί κατέστρεψαν κάποτε τον Μπεζ και πώς η επιθυμία για μεγαλοεπενδυτές, έφερε την καταστροφή!

Κάποτε η Μπορντό, ήταν μία από τις πιο τακτοποιημένες ομάδες στο γαλλικό ποδόσφαιρο. Ο Κλοντ Μπεζ, στη δεκαετία του '80 ως πρόεδρος, έκανε μεγάλες προσπάθειες να την έχει πάντα ψηλά. Τρία πρωταθλήματα και διακρίσεις, καθώς και πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1985, όπου αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες για ένα γκολ από τη Γιουβέντους, μετέτρεψαν την Μπορντό σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Η άφιξη του Ταπί, όμως, και η γιγάντωση της Μαρσέιγ, έκαναν τους οπαδούς να ζητάνε μεταγραφές και μεγαλεία, και για να το κάνει ο Μπεζ, μπήκε στα τριπάκια της εποχής με τα «μαύρα ταμεία», με χρήματα κάτω από το τραπέζι και ένα σκάνδαλο, που οδήγησε τον ίδιο στη φυλακή και την ομάδα στον υποβιβασμό!

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.bnsports.gr