Ένα γεμάτο «Μονουμεντάλ», ένα 16χρονο παιδί που έζησε τ' όνειρο και το κλάμα του Ντεμικέλις: Τι ωραία ιστορία... (vid)

Θα το είχε ονειρευτεί 100%. Θα το είχε δει στον ύπνο του ως μια από τις στιγμές που θα ήθελε να ζήσει με τη φανέλα που λατρεύει. Ο 16χρονος Φράνκο Μασταντουόνο έκανε το «Μονουμεντάλ» να σειστεί, έχοντας λάβει απόλυτη εμπιστοσύνη από τους συμπαίκτες του και κάνοντας τον προπονητή του να δακρύσει για τη μαγική στιγμή. Η φοβερή ιστορία γράφτηκε στο ματς της Ρίβερ Πλέιτ με την Σαρμιέντο...



Ένα γεμάτο «Μονουμεντάλ», ένα 16χρονο παιδί που έζησε τ' όνειρο και το κλάμα του Ντεμικέλις: Τι ωραία ιστορία... (vid)

Υπάρχουν κάποια παιδιά που ξεχωρίζουν. Υπάρχουν κάποια ταλέντα που είτε καταφέρνουν να χαράξουν το δικό τους δρόμο, είτε αφήνουν μερικές τρομερές στιγμές στο ποδόσφαιρο ακόμα κι αν η εξέλιξη των πραγμάτων στην καριέρα τους δεν είναι η επιθυμητή...

Ο 16χρονος Φράνκο Μασταντουόνο τώρα ξεκινά. Και είναι ακόμα παιδί. Κι όμως έχει τσαγανό που ίσως λείπει από πολλούς άλλους, μεγαλύτερους ηλικιακά, συναδέλφους του. 

Στο ματς της Ρίβερ με τη Σαρμιέντο στο «Μονουμεντάλ», με το σκορ στο 0-0 και το ρολόι να δείχνει το 87ο λεπτό, «φούσκωσε» από υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση όταν είδε όλους τους συμπαίκτες του να τον αφήνουν μόνο του να εκτελέσει μια εξαιρετική στατική φάση λίγο έξω από την περιοχή. 

Ο μικρός με φοβερή τεχνική και περίσσια αυτοπεποίθηση σκόραρε, φίλησε το σήμα στη φανέλα και έκανε τον Ντεμικέλις στον πάγκο να κλάψει από συγκίνηση γι' αυτό το μαγικό πράγμα που είχε συμβεί μπροστά στα μάτια του. 

Όταν το ποδόσφαρο αποφασίζει να γίνει ρομαντικό, είναι ακαταμάχητο. Είναι έρωτας... 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης