Το τηλεφώνημα του Καλαφιόρι που αποκάλυψε ο Αρτέτα: «Έχω έτοιμα τα πράγματά μου, θέλω μόνο να παίξω στην Άρσεναλ!» (vid)

Ο Μικέλ Αρτέτα τον ήθελε στην Άρσεναλ, αλλά ο Ρικάρντο Καλαφιόρι ήταν… τρελός στην ιδέα της μεταγραφής! Και όταν δεν μπορούσε να περιμένει άλλο τους «κανονιέρηδες», πήρε τηλέφωνο τον Ισπανό και του είπε πως έφτιαξε τα πράγματά του!



Το τηλεφώνημα του Καλαφιόρι που αποκάλυψε ο Αρτέτα: «Έχω έτοιμα τα πράγματά μου, θέλω μόνο να παίξω στην Άρσεναλ!» (vid)

Μία σημαντική μεταγραφική επιτυχία μπορεί να πανηγυρίζει δικαιολογημένα η Άρσεναλ, η οποία παρότι είχε αρκετές ομάδες ως ανταγωνίστριες, στην προσπάθειά της να συμφωνήσει με την Μπολόνια για τον Ρικάρντο Καλαφιόρι, εν τέλει τον έκανε δικό της.

Ανακοίνωσε πριν από μερικές ώρες τη συμφωνία μαζί του, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο και τον προσέθεσε στο ρόστερ της, με στόχο να «θωρακίσει» σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό τα μετόπισθεν.

Από εκεί και πέρα, καίριο ρόλο ως προς την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ιταλού διεθνή στο Βόρειο Λονδίνο, έπαιξε και η επιθυμία του ίδιου. Διότι ναι μεν οι δημοσιογράφοι σε Αγγλία και Ιταλια έγραφαν πως θέλει αποκλειστικά την Άρσεναλ, αλλά πλέον, το επιβεβαίωσε και ο Μικέλ Αρτέτα.

Ο Ισπανός αποκάλυψε τη συνομιλία με τον ποδοσφαιριστή, πριν από μία εβδομάδα, και είπε πως ο Καλαφιόρι του ξεκαθάρισε πως είναι έτοιμος. Επισήμανε πως ακόμη και τα πράγματά του ήταν… πακεταρισμένα και πως το μόνο που αναμένει είναι πότε θα τον καλέσει η Άρσεναλ! Έτσι και έγινε, ο Ιταλός τήρησε τον λόγο του και τα υπόλοιπα είναι… ιστορία.

Αναλυτικά, η δήλωση του Μικέλ Αρτέτα:

«Μιλήσαμε και ήταν ξεκάθαρος. Μου είπε πως θέλει να τον ενημερώσουμε όταν είμαστε έτοιμοι και πως τα πράγματά του είναι έτοιμα. Θέλω μόνο να έρθω στην Άρσεναλ, μου είπε και είναι εδώ!»

Δημήτρης Μανάκος