Από τον Τσέιμπερς και τον Χόλντινγκ, στην καλύτερη άμυνα της Λίγκας και τον Καλαφιόρι

Η Άρσεναλ δυνάμωσε ακόμα περισσότερο τα μετόπισθεν, ο Αρτέτα έχει διαθέσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια για να φτιάξει... τείχος μπροστά από τον γκολκίπερ και τώρα με την προσθήκη του Καλαφιόρι το σύνθημα στην ομάδα «φωνάζει» μονάχα... τίτλο!  



Από τον Τσέιμπερς και τον Χόλντινγκ, στην καλύτερη άμυνα της Λίγκας και τον Καλαφιόρι

Πριν από μόλις μια τριετία, τον Αύγουστο του 2021, σ' εκείνη την τρομερά διδακτική ήττα στο Μάντσεστερ με το τελικό 5-0 από τη Σίτι, η Άρσεναλ είχε αμυντική γραμμή την οποία, αν τη θυμίσει τώρα κάποιος στον Αρτέτα, σίγουρα θα δει τον Ισπανό να χαμογελά. Πρώτον, γιατί θα έχει αντιληφθεί πόσα βήματα μπροστά έχει κάνει η ομάδα του κι έπειτα από... έκπληξη για το ρόστερ που είχε κάποτε στα χέρια του.

Κολάσινατς, Χόλντινγκ, Τσέιμπερς βρίσκονταν στο κέντρο των μετόπισθεν, με τους Σέντρικ Σοάρες και Κίεραν Τίρνεϊ να είναι στις πλευρές.

Το απόγευμα της 29ης Ιουλίου του 2024, η Άρσεναλ ανακοίνωσε τον Ρικάρντο Καλαφιόρι που ήθελε σαν τρελός να παίξει για την ομάδα υπό τις οδηγίες του Αρτέτα.

 

 

Ο εκ των διακριθέντων της Ιταλίας στο πρόσφατο Euro 2024, μετακινήθηκε από την Μπολόνια στο Λονδίνο έναντι 40+5 εκατομμυρίων και μόλις ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του απορούσε αν ονειρεύεται ή αν είναι αλήθεια αυτό που ζει.

Οι «κανονιέρηδες» έγιναν «μαγνήτης» για ποδοσφαιριστές που λάμπουν σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και η καλύτερη άμυνα της Πρέμιερ Λιγκ για τη σεζόν 2023-2024 έγινε ακόμα πιο δυνατή.

 

 

Και ο Αρτέτα ξέρει πόσο σημαντική είναι η υπεράσπιση των μετόπισθεν, για να κάνει αντίστοιχα καλύτερα τη δουλειά της και η γραμμή κρούσης.

Έτσι, λοιπόν, από τον Τσέιμπερς και τον Χόλντινγκ, η Άρσεναλ έχει περάσει στην εποχή του Καλαφιόρι, του Γκάπριελ, του Σαλιμπά, του Γουάιτ, του Ζιντσένκο και των υπολοίπων...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης