Οι επόμενες κινήσεις της Τσέλσι για τον Φερνάντες και η νέα απολογία μπροστά σε όλους

Το είχε κάνει και διαδικτυακά, το έκανε και τώρα κατ' ιδίαν μπροστά σε όλους. Ο Έντσο Φερνάντες απολογήθηκε προς κάθε συμπαίκτη του, αλλά και προς τον προπονητή του και όλα τα μέλη του staff της Τσέλσι για την ανοησία με το ρατσιστικό σύνθημα μετά την κατάκτηση του Copa America. Λήξαν θεωρείται το θέμα, η ομάδα, όμως, ετοίμασε ορισμένες ενέργειες...  



Οι επόμενες κινήσεις της Τσέλσι για τον Φερνάντες και η νέα απολογία μπροστά σε όλους

Οι εντυπώσεις πρέπει να διορθωθούν και ο ποδοσφαιριστής να καταλάβει το τεράστιο λάθος του.

Ακόμα κι αν βρισκόταν εν μέσω απερίγραπτης και ανεξέλεγκτης ευφορίας, οι χαρακτηρισμοί από το σύνθημα που τραγουδούσαν στην «αλμπισελέστε» μετά την κατάκτηση του Copa America το φετινό καλοκαίρι, ήταν άκρως προσβλητικοί προς τους μαύρους συνανθρώπους τους και συγκεκριμένα προς τους Γάλλους με αφρικανικές ρίζες.

Ο Έντσο βρέθηκε στο επίκεντρο της δυσαρέσκειας των παικτών της Τσέλσι, αρκετοί εξ αυτών έκαναν το γνωστό Unfollow στα social media, ορισμένοι εκφράστηκαν και δημόσια εις βάρος του Αργεντινού κι εκείνος έπρεπε να καταλάβει πόσο μεγάλο λάθος έχει κάνει.

Πλέον, έχοντας ενσωματωθεί στην προετοιμασία των «μπλε» στις ΗΠΑ, απολογήθηκε ενώπιον όλων και προς τον καθένα ξεχωριστά, με το σύλλογο να ετοιμάζει δράσεις αντι-ρατσιστικού χαρακτήρα και τον Έντσο μαζί με τους Τζέιμς και Ντισασί να πρωτοστατούν σε αυτό, με συνεισφορά σε οργανισμούς κατά των διακρίσεων.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης