«Τελειώνει ο Γκάλαγκερ»: Τοντ Μποέλι, ένας παίκτης ήταν από «μικρός» Τσέλσι και τον αφήνεις να φύγει!

Αγάπησε πολύ την Τσέλσι ο Κόνορ Γκάλαγκερ. Περισσότερο πιθανώς από ό,τι η ίδια η Τσέλσι αυτόν. Από τον Ιούλιο του 2016 μέχρι και το καλοκαίρι του 2024, πάντα έλεγε «όχι» σε οποιαδήποτε πρόταση για μεταγραφή έκανε  την εμφάνισή της. Και με την Ατλέτικο Μαδρίτης έτσι κινήθηκε αρχικά. Αλλά όταν ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Τοντ Μποέλι, τον αντιμετωπίζει ως μέρος του προβλήματος, και ο ίδιος ο παίκτης αισθάνθηκε πως ένας κύκλος «έκλεισε»!



«Τελειώνει ο Γκάλαγκερ»: Τοντ Μποέλι, ένας παίκτης ήταν από «μικρός» Τσέλσι και τον αφήνεις να φύγει!

Ιούλιος του 2016. Στις ακαδημίες της Τσέλσι. Καλοκαίρι του 2024. Ακόμη στην Τσέλσι. Μεγάλωνε στο σπίτι του, έβλεπε Premier League, πάντα φορούσε ένα κασκόλ της Τσέλσι.

Υπέγραψε νέο συμβόλαιο πρόπερσι, μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Στην Τσέλσι. Είχε προτάσεις την τελευταία τριετία και κάθε φορά έλεγε πως δεν φεύγει. Έκανε κόσμο να ταυτιστεί μαζί του.

Έγινε αρχηγός της ομάδας πέρυσι, κατάφερε να βρεθεί στο EURO 2024 μέσω των «μπλε». Αυτό είναι και το αγαπημένο του χρώμα. Έκανε κόσμο να ταυτιστεί μαζί του, τον λάτρεψε το «Στάμφορντ Μπριτζ» και αυτός δεν θα έφευγε ποτέ, αν η ίδια η ομάδα του, του έδειχνε τον σεβασμό που του άρμοζε.

Αλλά ο Τοντ Μποέλι αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο ψυχρά. Δεν θέλει… συναισθηματισμούς, έχει στο μυαλό του το κέρδος, θεωρεί πως ο Κόνορ Γκάλαγκερ βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του ώστε να πουληθεί.

Και αυτό συμβαίνει. Πλέον, βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την αποχώρηση από την Τσέλσι, με προορισμό την Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε. Ακόμη και τώρα, που η ίδια η ομάδα του έχει «ανάψει» το «πράσινο φως» για να φύγει, εκείνος το σκέφτεται.

Σαν να τους λέει να αλλάξουν γνώμη. Αλλά όλα τελειώνουν. Όλα δείχνουν πως οι συμμετοχές του Γκάλαγκερ με την Τσέλσι δεν θα γίνουν 100. Σταματούν στις 95. Δεν θα δούμε ξανά πανό στο γήπεδο που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, που να τον απεικονίζει και να γράφει «Τσέλσι από μικρός».

Η ρομαντική ιστορία της Τσέλσι με τον Γκάλαγκερ τελειώνει. Και η αλήθεια είναι, πως μόνο ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ήταν… ρομαντικός. Το club που υποστήριζε από μικρός τον αφήνει να φύγει!  Αρνείται όμως να αντιληφθεί η ομάδα πως αυτός ΔΕΝ ήταν μέρος του προβλήματος. Ήταν μία εκ των λύσεων, αλλά η κλεψύδρα «αδειάζει»!

Δημήτρης Μανάκος