Η εθνική Αγγλίας θα έχει αριστερό μπακ στο μέλλον και παίζει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! (vid)

Θα παίξει. Θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Θα γίνει καλύτερος. Διότι είναι προφανές πως πατάει καλά και πως έχει αυτοπεποίθηση. Και παρότι ο Έρικ Τεν Χαγκ έχει δεχθεί απεριόριστη κριτική, ο Χάρι Αμάς μπορεί να ωριμάσει ποδοσφαιρικά δίπλα του. Είναι μόλις στα 17 του χρόνια, «ταυτίζεται» με τον Λουκ Σο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την εθνική Αγγλίας, έχουν κάθε λόγο να… χαμογελούν!



Η εθνική Αγγλίας θα έχει αριστερό μπακ στο μέλλον και παίζει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! (vid)

Αν κάποιος δεν έχει παρακολουθήσει τα φιλικά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις Ηνωμένες Πολιτείες, απέναντι στην Άρσεναλ και την Μπέτις, τότε δεδομένα δεν θα έχει ολοκληρωμένη άποψη για τον Χάρι Αμάς.

Πιθανώς, δεν θα τον γνωρίζει καν ή θα διαβάσει τον τίτλο του συγκεκριμένου κειμένου και δεν θα πιστέψει αυτό που λέμε.

Είναι αποδεκτό. Πρόκειται όμως, για έναν εκπληκτικό αριστερό μπακ, που αν και πολλοί δεν θα το θυμούνται, είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Απρίλιο, για τη συνάντηση απέναντι στη Λίβερπουλ!

Προφανώς και αυτό δεν είναι τυχαίο. Όπως και το γεγονός πως ελλείψει του βασικού αριστερού μπακ της ομάδας, Λουκ Σο, αυτός είναι που ξεκινά στο αρχικό σχήμα. Και όχι απλά παίρνει χρόνο συμμετοχής στις ΗΠΑ, αλλά είναι και εξαιρετικός.

Ήταν με διαφορά ο πιο σταθερός παίκτης της ομάδας του στο φιλικό με την Άρσεναλ, στο πρώτο 45άλεπτο, έχοντας και εξαιρετικές προωθήσεις. Η ιστορία επαναλήφθηκε και απέναντι στην Μπέτις, με τον Άμας να αποδίδει στον μέγιστο βαθμό.

Συνεπέστατος αμυντικά, πηγαίνει με δύναμη στην μπάλα, αφήνει την θέση του και προωθείται με πλήρη ενσυναίσθηση, πιστεύοντας στις δυνατότητές του.

Είναι μόλις 17 ετών και ο Έρικ Τεν Χαγκ μοιάζει να τον πιστεύει. Ως στιγμής, ακόμη και αν μιλάμε απλώς για μία καλοκαιρινή προετοιμασία, μοιάζει να δικαιώνεται. Από εκεί και πέρα, θα δείξει ο χρόνος.

Αν όμως, αυτό το παιδί λάβει την στήριξη που πρέπει, έχει όλα τα φόντα για να αποτελέσει τον βασικό αριστερό μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και όχι μόνο. Γιατί να μην «βαδίσει» στα χνάρια του Λουκ Σο και στην εθνική Αγγλίας; Ποιος το αποκλείει; Αρκεί να μην έχει τους τραυματισμούς του…

Δημήτρης Μανάκος