«Τι κάνατε με τους Σαουδάραβες;» Η Άρσεναλ μπορεί να ψωνίσει από κάθε ομάδα της Premier League, αλλά… όχι από τη Νιούκαστλ!

Είναι ξεκάθαρο πως η Άρσεναλ έχει στραφεί κατά των Σαουδαράβων και της οικονομικής δύναμης που έχουν στο ποδόσφαιρο, είτε αυτοί διοικούν τη Μάντσεστερ Σίτι, είτε τη Νιούκαστλ. Και οι «καρακάξες» δεν ξεχνούν, με συνέπεια μία μεταγραφική συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές, να μοιάζει… απίθανη!



«Τι κάνατε με τους Σαουδάραβες;» Η Άρσεναλ μπορεί να ψωνίσει από κάθε ομάδα της Premier League, αλλά… όχι από τη Νιούκαστλ!

Δύο εβδομάδες ακριβώς απομένουν ακόμη μέχρι και την έναρξη της νέας σεζόν στην Premier League και άπαντες επιχειρούν να ενισχύσουν το ρόστερ τους, ώστε να είναι έτοιμοι στην πρεμιέρα.

Όπως κάθε ομάδα λοιπόν, έτσι και η Άρσεναλ, εξετάζει τις επιλογές της, την στιγμή που δύο πωλήσεις φαίνεται πως έχουν βελτιώσει το budget, με φόντο μία ακόμη ενδεχόμενη προσθήκη. Ο Έμιλ Σμιθ Ρόου αποχώρησε για τη Φούλαμ έναντι 40 εκατομμυρίων, ενώ ο Έντι Ενκέτια απέχει ένα «βήμα» από την πώληση στη Μαρσέιγ με 30 εκατομμύρια.

Αρκετοί υποστηρίζουν πως ανεξάρτητα με το τι μέλλει γενέσθαι με την περίπτωση του Μικέλ Μερίνο, οι «κανονιέρηδες» θα προσπαθήσουν να αγοράσουν και έναν βασικό σέντερ φορ. Και όπως αντιλαμβάνεστε, ο Αλεξάντερ Ίσακ της Νιούκαστλ, αποτελεί μία εξαιρετική περίπτωση.

Νέος, σε πολύ καλή ηλικία, με εμπειρία από το πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα του ποδοσφαιρικού πλανήτη, και με έφεση στο σκοράρισμα. Καλή περίπτωση, με τον Μικέλ Αρτέτα να έχει πολλάκις εκφράσει τον σεβασμό του προς τον Σουηδό φορ.

Από εκεί και πέρα όμως, μοιάζει… απίθανο να κατάφερνε η Άρσεναλ, αν το αποφάσιζε, να πείσει τη Νιούκαστλ να μπει σε διαπραγματεύσεις. Και ο λόγος δεν είναι οικονομικός, αλλά… διοικητικός. Τι εννοούμε με αυτό; Πως υπάρχει ένταση ανάμεσα στις ισχυρές πλευρές των δύο club, καθώς η Άρσεναλ δεν έχει την καλύτερη γνώμη για τις Σαουδάραβες.

Έχει στραφεί πολλάκις απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι και των ανθρώπων από το Άμπου Ντάμπι που τη διοικούν, πράγμα που ισχύει και για τις «καρακάξες». Και για τον λόγο αυτόν, επειδή η Νιούκαστλ… δεν ξεχνά, η Άρσεναλ θα «ζοριστεί» πολύ να κάνει δικό της τον Αλεξάντερ Ίσακ!

Δημήτρης Μανάκος