«Τα 9 έξτρα εκατομμύρια»: Η ομάδα του Big 6 που… πληρώνει τη Λίβερπουλ για να κάνει την πρώτη της μεταγραφή!

Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, μία ομάδα του Big 6 μπορεί να γίνει η αιτία, προκειμένου η Λίβερπουλ να κάνει την πρώτη της μεταγραφή στο τρέχον καλοκαίρι. Ο Άρνε Σλοτ «χαμογελά», ο Άγγελος Ποστέκογλου «βοηθά», ο Ντόμινικ Σολάνκε δεν ξεχνά το «κόκκινο» παρελθόν του!



«Τα 9 έξτρα εκατομμύρια»: Η ομάδα του Big 6 που… πληρώνει τη Λίβερπουλ για να κάνει την πρώτη της μεταγραφή!

Το έχουμε γράψει πολλάκις, κάποια στιγμή θα πάψει να αποτελεί μία… ιδιαίτερη εισαγωγή κειμένου, αλλά η Λίβερπουλ εξακολουθεί να είναι η μοναδική ομάδα της Premier League που δεν έχει κάνει μεταγραφή στο τρέχον καλοκαίρι.

Και η ιστορία δεν περιορίζεται μόνο εκεί. Διότι οι «κόκκινοι» του Άρνε Σλοτ, αποτελούν και το μοναδικό σύνολο στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, που δεν έχει προσθέσει ούτε έναν ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του για τη νέα σεζόν.

Πρόκειται προφανώς για κάτι που έχει δημιουργήσει προβληματισμό στους φίλους της ομάδας. Αλλά από το πουθενά, ένα καλοκαιρινό, μεταγραφικό σενάριο, μπορεί να ενισχύσει οικονομικά τη Λίβερπουλ, ώστε να πορευτεί πιο άνετα στη συνέχεια και να προβεί στην «παρθενική» της κίνηση στην εποχή του Άρνε Σλοτ!

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, υπάρχει μία ομάδα του Big 6 που δείχνει πρόθυμη να… πληρώσει τη Λίβερπουλ, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού! Ποια είναι αυτή; Η Τότεναμ! Και γιατί να το κάνει αυτό; Διότι θέλει να κάνει δικό της τον Ντόμινικ Σολάνκε από την Μπόρνμουθ, με τους «κόκκινους» να έχουν εξασφαλίσει από τότε που τον πούλησαν στην ομάδα του Ιραόλα, σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης.

Η Μπόρνμουθ λοιπόν, τον είχε αγοράσει από τη Λίβερπουλ το 2019 με 19 εκατομμύρια από τη Λίβερπουλ και η τελευταία, είχε βάλει στους όρους της μετακόμισής του στο «Βιτάλιτι», ένα 20% ποσοστό μεταπώλησης.

Πλέον, μετά την εκπληκτική σεζόν που πραγματοποίησε ο παίκτης, η Μπόρνμουθ τον κοστολογεί στα 65 εκατομμύρια. Αυτό είναι το ποσό που ζητά από την Τότεναμ. Τι σημαίνει αυτό; Πως η ίδια η ομάδα θα έχει 46 εκατομμύρια ως κέρδος και πως παράλληλα, η Λίβερπουλ θα πάρει – δίχως τα μπόνους – ένα ποσό που «αγγίζει» τα εννέα εκατομμύρια. Μήπως κάπως έτσι, της είναι και πιο εύκολο εντός του επόμενου διαστήματος, να πάψει να χαρακτηρίζεται ως η μόνη «άπραγη» στο μεταγραφικό «παζάρι»;

Δημήτρης Μανάκος