Πώς η Λίβερπουλ «διέλυσε» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Άνετο… 3-0 στις ΗΠΑ, στο πρώτο «ραντεβού» Σλοτ – Τεν Χαγκ! (vids)

«Κόκκινη» κυριαρχία, τρία γκολ… εύκολα και η Λίβερπουλ «διέλυσε» στο φιλικό τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-0), κάνοντας το 4Χ4 στις ΗΠΑ, υπό τις οδηγίες του Άρνε Σλοτ. Υπέροχο ποδόσφαιρο, γκολ ο Κώστας Τσιμίκας και επιστροφή στην Αγγλία, 12 ημέρες πριν τη σέντρα της Premier League!



Πώς η Λίβερπουλ «διέλυσε» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Άνετο… 3-0 στις ΗΠΑ, στο πρώτο «ραντεβού» Σλοτ – Τεν Χαγκ! (vids)

Προφανώς και είναι φιλικό. Προφανώς και δεν μπορεί ή δεν πρέπει να αποτελέσει… κριτήριο. Όμως ένα Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι πάντα κάτι περισσότερο από ένα απλό ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Ακόμη και αν λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ. Ακόμη και αν θέλουμε ακόμη μόλις 12 ημέρες για την έναρξη της Premier League.

Οι «κόκκινοι» λοιπόν, του Άρνε Σλοτ, «διέλυσαν» τους «κόκκινους διαβόλους» και επικράτησαν με χαρακτηριστική ευκολία με 3-0. Ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης, ήλεγξαν τον ρυθμό, βρήκαν δύο γρήγορα γκολ και πάλι, όπως είχαν κάνει με την Άρσεναλ, και διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα με τον Κώστα Τσιμίκα.

Το σκορ άνοιξε στο 10ο λεπτό ο φορμαρισμένος Καρβάλιο, ο οποίος ξεμαρκαρίστηκε με υπέροχη ατομική ενέργεια και σκόραρε με το αριστερό.

Στο 36’ ήρθε και δεύτερο γκολ για τους τυπικά φιλοξενούμενους, με πρωταγωνιστή τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Πήρε την μπάλα από τα δεξιά της περιοχής, σε μία από τις γνωστές ενέργειές του, γύρισε στον Τζόουνς και αυτός την έσπρωξε στα δίχτυα.

Με την έναρξη της επανάληψης, η Γιουνάιτεντ επιχείρησε να αντιδράσει, αλλά η Λίβερπουλ δεν άφησε περιθώρια. Μετά από υπέροχη κυκλοφορία της μπάλας, ήρθε και το 3-0, με τον Κώστα Τσιμίκα να σκοράρει για πρώτη φορά με τη φανέλα της αγγλικής ομάδας!

Αυτή ήταν και η πρώτη συνάντηση των Τεν Χαγκ και Άρνε Σλοτ στον πάγκο των αγγλικών τους ομάδων. Έδωσαν τα χέρια μετά το φινάλε της συνάντησης, έδειξε ανώτερη η Λίβερπουλ και δικαίως έκανε το 4Χ4 στα φιλικά προετοιμασίας της!

Δημήτρης Μανάκος