Ο Καρβάλιο «κέρδισε» τον Σλοτ και ίσως αξίζει μια ευκαιρία ακόμα στη Λίβερπουλ!

Οι νίκες στα φιλικά λέω πάντα πως πρέπει να μένουν ασχολίαστες και μπορεί αυτό  το 3-0 της Λίβερπουλ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις ΗΠΑ να ολοκλήρωσε με εντυπωσιακό τρόπο το 4Χ4 της προετοιμασίας, υπό τις οδηγίες του Άρνε Σλοτ, αλλά   καλό είναι να αντιλαμβανόμαστε πως  είναι  ακόμα…  φιλικά ματς! Ναι,  σίγουρα είναι προτιμότερο να τα κερδίζεις και να βγάζεις διάθεση και «υγεία». Μοιάζει καλά η Λίβερπουλ. Αλλά ακόμα είναι νωρίς για πολλά συμπεράσματα! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Ο Καρβάλιο «κέρδισε» τον Σλοτ και ίσως αξίζει μια ευκαιρία ακόμα στη Λίβερπουλ!

Καλύτερα να δούμε κάποιους που έχουν ξεχωρίσει, και εκτός από τον Έλιοτ που δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση, εκείνος σε αυτό το πρώτο διάστημα, υπό τις οδηγίες του Σλοτ, που δείχνει εξαιρετικά, είναι ο Φάμπιο Καρβάλιο!

Η Λίβερπουλ δέχθηκε και πρόταση να αποχωρήσει άμεσα, αλλά η διοίκηση είπε «όχι»  και μένει να δούμε αν η ιστορία που ξεκίνησε στο Λίβερπουλ – Νιούκαστλ, τον Σεπτέμβριο του 2022, θα συνεχιστεί ή θα τελειώσει.

Μοιάζει πάντως, να αξίζει μία ευκαιρία…

Ας ξεκινήσουμε από την εξέλιξη της τελευταίας στιγμής και ας πάμε την ιστορία… ανάποδα. Η Λίβερπουλ, σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, απέρριψε επίσημη πρόταση της Σαουθάμπτον για την παραχώρηση του Φάμπιο Καρβάλιο.

Οι Άγγλοι γράφουν πως οι «άγιοι» προσέφεραν  μέχρι και 15 εκατομμύρια για τον ποδοσφαιριστή, αλλά οι «κόκκινοι» ήταν αρνητικοί. Οι αναγνώσεις είναι προφανείς και είναι δύο: είτε η Λίβερπουλ θεώρησε πως τα χρήματα δεν ήταν αρκετά για έναν ποδοσφαιριστή στα 21 του χρόνια, και αυτό είναι προφανές, είτε ο Άρνε Σλοτ αισθάνεται πως μπορεί να τον κάνει να αποδώσει σύμφωνα με την αξία του.

Δεν μπορώ να σας πω με βεβαιότητα τι θα επακολουθήσει. Εκείνο όμως που μπορώ να είναι πως ο Καρβάλιο πραγματοποιεί μία τρομερή προετοιμασία. Επέστρεψε μετά τον δανεισμό του στη Χαλ, που πήγε εξαιρετικά, προσαρμόστηκε στη Λίβερπουλ, πήρε χρόνο συμμετοχής στα φιλικά και έχει δικαιώσει τον Σλοτ που μοιάζει να τον πιστεύει.

Το φιλικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ακόμη μία απόδειξη. Διότι ναι μεν για εμάς, αλλά και για τον Κώστα Τσιμίκα, το γκολ με το δεξί πόδι μάλιστα  να απασχόλησε αλλά το πιο όμορφο «τέρμα» στο… μάτι, ήταν αυτό του Καρβάλιο. Πήρε την μπάλα από τον Ζότα, «άδειασε» με κοφτή προσποίηση τον Καζεμίρο και σκόραρε με το «κακό» του, αριστερό πόδι, αφήνοντας «άγαλμα» τον Ονάνα.

Βρίσκεται στην ηλικία που πρέπει να πάρει μία σημαντική απόφαση. Σωστά σκέφτεται πως πρέπει να πάρει χρόνο συμμετοχής τώρα, την στιγμή που βρίσκεται και σε καλή κατάσταση. Προφανώς και αυτόν θα τον βρει στη Σαουθάμπτον. Από την άλλη, στη Λίβερπουλ θα πάρει λιγότερο χρόνο πιθανώς, αλλά σε υψηλότερο επίπεδο, ενώ θα έχει και την ευκαιρία να διεκδικήσει τίτλους στο μέλλον. Ενδεχομένως, να είναι και ένα προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο να μείνει και να παίξει άλλωστε.

Μιλάμε άλλωστε για ένα παιδί που στην Championship ξεχώρισε εύκολα και αποκτήθηκε από τη Λίβερπουλ. Πιστεύω πως, η θέση που του ταιριάζει να είναι σε ένα σύστημα με «δεκάρι».

Παίζει και αποδίδει καλύτερα πίσω από τον φορ, εκεί τον δοκίμασε και τον έκανε να ξεχωρίσει ο Σλοτ, στα φιλικά με τη Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πολλοί τον βλέπουν και θυμούνται τον Κουτίνιο. Σε κίνηση εννοώ και πώς παίζει ανάμεσα από τις γραμμές. Εγώ να θυμίσω απλά πως στην ηλικία του Καρβάλιο, ξεχώρισε τότε και ο Βραζιλιάνος στο «Άνφιλντ», έχοντας ως βασικό στοιχείο στο παιχνίδι του τις εκτελέσεις μακριά από την περιοχή και την οξυδέρκεια.

Και μη μου πείτε πως ένας παίκτης στα 21 του χρόνια, με ασίστ στο 50% των παιχνιδιών που παίζει, δεν διακρίνεται για την αντίληψη του παιχνιδιού… Νομίζω πως αξίζει μία ευκαιρία στη Λίβερπουλ.

Ο Σλοτ στα φιλικά έδειξε πως το 4-2-3-1 μπορεί να είναι ένα σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί, μαζί με το 4-3-3, αλλά πρέπει να περιμένουμε την επιστροφή πολλών βασικών για να δούμε  το ζήτημα πιο… ψυχρά.

Ο Καρβάλιο πάντως, με την εικόνα στην Αμερική έδειξε να κερδίζει κιόλας εμπιστοσύνη από τον Ολλανδό τεχνικό και «φωνάζει» πως μπορεί να έχει μία θέση στο ρόστερ.

Και μένει να δούμε αν αυτή η ιστορία που ξεκίνησε με εκείνο το γκολ στην τελευταία φάση, απέναντι στη Νιούκαστλ στο «Άνφιλντ», θα έχει αίσιο τέλος, για ένα παιδί που πάντως, έχει όλο το μέλλον μπροστά του!