Η… μισή Αγγλία «στο πόδι»: Ζητούν VAR στην σκοποβολή, λένε πως τους κλάπηκε ένα χρυσό μετάλλιο! (vid)

Τρομερά παράπονα των Άγγλων, ζητούν VAR στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την σκοποβολή, θεωρώντας πως η εκπρόσωπός τους, Άμπερ Ρούτερ, κλάπηκε από τη διαιτησία! Υποστηρίζουν πως ένα χρυσό μετάλλιο καθορίστηκε από έναν… στόχο και το βίντεο μοιάζει να δικαιώνει τα σχόλιά τους στο Twitter!



Η… μισή Αγγλία «στο πόδι»: Ζητούν VAR στην σκοποβολή, λένε πως τους κλάπηκε ένα χρυσό μετάλλιο! (vid)

«Χαμός» επικρατεί τη δεδομένη χρονική στιγμή στη Μεγάλη Βρετανία, με τους Άγγλους που παρακολουθούν Ολυμπιακούς Αγώνες να είναι έξαλλοι.

Διότι πιστεύουν ξεκάθαρα πως ένα χρυσό μετάλλιο κλάπηκε μέσα από τα χέρια τους, ύστερα από ένα τεράστιο διαιτητικό λάθος!

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Το άθλημα για το οποίο συζητάμε στην προκειμένη περίπτωση, είναι η σκοποβολή σε επίπεδο γυναικών. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το γεγονός, η σκοποβολή είναι ένα άθλημα που χρησιμοποιεί κυνηγετικά όπλα, για να επιχειρήσει να σπάσει ο εκάστοτε αθλητής, πήλινους στόχους στον αέρα.

Η Αγγλία είχε εκπροσώπησε, με την Άμπερ Ρούτερ να είναι εξαιρετική και να καταλήγει στην κορυφαία δυάδα, μαζί με την Φραντσίσκα Κροβέτο Τσάντιτ, από τη Χιλή.

Και οι δύο αθλητές τερμάτισαν στην… ισοπαλία, με 55 - 55, πράγμα που σημαίνει ότι χρειαζόταν ένα shoot-off για να αποφασιστεί ο νικητής του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου. Σε αυτήν την περίπτωση, θα έπρεπε να πετύχουν και τους δύο στόχους, με τα παράπονα να αρχίζουν κάπου εκεί!

Ο λόγος; Γιατί στην τελευταία της προσπάθεια, η Ρούτερ ήταν ανένδοτη ότι πέτυχε και τους δύο στόχους, αλλά οι κριτές σκέφτηκαν διαφορετικά, καθώς της καταλόγισαν ένα εύστοχο χτύπημα και ένα άστοχο.

Το γεγονός αυτό άνοιξε τον δρόμο για την Τσάντιντ, η οποία «σφράγισε» το χρυσό μετάλλιο, καθώς κατάφερε να χτυπήσει και τους δύο στόχους!

Έξαλλοι οι Άγγλοι στο Twitter, ζητούν VAR και ένα χαρακτηριστικό πλάνο, ίσως να αποδεικνύει πως είχαν και δίκιο…

Δημήτρης Μανάκος