Να προβληματιστεί ο Μαρέσκα ή έτσι έχει νόημα η προετοιμασία;

Λένε πως δεν έχει καμία σημασία το αποτέλεσμα σε κάθε αναμέτρηση της προετοιμασίας. Πως το νόημα είναι να εντοπιστούν όλα τα κακώς κείμενα σε μια ομάδα πριν από την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Σε μια θέση, όμως, όπως αυτή του πάγκου της Τσέλσι, πόσο ήσυχος μπορεί να παραμένει ο Έντσο Μαρέσκα;



Να προβληματιστεί ο Μαρέσκα ή έτσι έχει νόημα η προετοιμασία;

Από τη μία, σε μεγάλα διαστήματα των αναμετρήσεων των «μπλε» μέχρι στιγμής στο φετινό καλοκαίρι, βλέπει πράγματα, τα οποία όντως ζητά από τους ποδοσφαιριστές του. 

Βλέπει, ωστόσο, μπλάκ-άουτ που θα πρέπει ν' αποφευχθούν στο μέγιστο βαθμό όταν η νέα σεζόν κάνει σέντρα σε λίγες μέρες από τώρα. 

Το πρώτο 5λεπτο του φιλικού με τη Σίτι ήταν... καταστροφικό και σε οποιαδήποτε άλλη συνθήκη θα μπορούσε να φέρει αναταράξεις και εξελίξεις για την παρουσία παικτών στα πλάνα του προπονητή. 

Η Τσέλσι, μέχρι και αυτή τη στιγμή, έχει μονάχα μια νίκη σε τέσσερα φιλικά προετοιμασίας, αλλά έχει δεχθεί εννέα τέρματα σε αυτές τις αναμετρήσεις. 

Πέρα από το 3-0 επί της Κλαμπ Αμέρικα, οι Λονδρέζοι έχουν καταγράψει το 1-1 με τη Ρέξαμ, τη βαριά ήττα (4-1) από τη Σέλτικ και το 4-2 από τους «πολίτες» τα ξημερώματα της Κυριακής. 

Ο Φίλιπ Γιόργκενσεν αποκτήθηκε για την ενίσχυση στα γκολπόστ, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι φορές που η εστία της ομάδας του παραβιάζεται από τους αντιπάλους. Μαζί του, όμως, θα πρέπει να οργανωθεί καλύτερα και πιο αποτελεσματικά και η άμυνα. 

Τελικά, τα αποτελέσματα παίζουν ρόλο σε μια προετοιμασία ομάδας μέσα στο καλοκαίρι ή όταν τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά, είναι μια ... ευλογία για τον κόουτς ώστε να φανερωθούν γρήγορα όλα τα προβλήματα και να επιλυθούν; 

Κώστας Ζάλιαρης