«Ας κάνει τη διαφορά ο Φούλκρουγκ»: Κι όμως, η ιστορία των επιθετικών της Γουέστ Χαμ έχει... πόνο και «ξηρασία»!

Ο Νίκλας Φούλκρουγκ επωμίζεται αμέσως ένα βάρος που ιδανικά θα ήθελε ν' αποφύγει. Εκτός κι αν του αρέσουν τόσο πολύ τα δύσκολα. Η μεταγραφή του στη Γουέστ Χαμ και οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν, τον καλούν ν' αποδείξει πως μπορεί να προσφέρει κάτι πολύ διαφορετικό από αρκετούς που βρέθηκαν στη θέση του τα προηγούενα χρόνια... 



«Ας κάνει τη διαφορά ο Φούλκρουγκ»: Κι όμως, η ιστορία των επιθετικών της Γουέστ Χαμ έχει... πόνο και «ξηρασία»!

Ο Γερμανός στράικερ είναι πλέον «σφυρί», υπέγραψε με το κλαμπ του Λονδίνου έπειτα από τη φοβερή περασμένη σεζόν που έκανε και τη θετική παρουσία του στο Euro 2024 και ανοίγει ένα νέο, μεγάλο κεφάλαιο, με την ελπίδα ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και το επίπεδο της κορυφαίας Λίγκας του κόσμου. 

Άλλοι στη θέση του, δεν τα κατάφεραν. Άλλοι πέτυχαν πολλά με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ, άλλοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν, άλλοι κόστισε πολλά περισσότερα απ' όσα άξιζαν. 

Το θέμα, όμως, είναι πως από το 2010 μέχρι και φέτος, ο σύλλογος έχει διαθέσει 200+ εκατομμύρια για την απόκτηση παικτών που αγωνίζονται στη γραμμή κρούσης. Στο σύνολό τους, οι επιθετικοί που φόρεσαν τη φανέλα της Γουέστ Χαμ σε αυτά τα 14 χρόνια είναι 35, ενώ, το τρομερό είναι πως οι 19 εξ αυτών δεν κατάφεραν να πετύχουν ούτε ένα γκολ! 

Αδιανόητο! Μάλιστα, στο σύνολό τους, όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές σημείωσαν μόλις 120 τέρματα! Βλέπουμε ονόματα όπως αυτά των Ντεμπά Μπα, Ρόμπι Κιν, Τζον Κάριου, Άντι Κάρολ, Μαρουάν Σαμάκ, Μλάντεν Πέτριτς, Ένερ Βαλένσια, Σιμόνε Τζάτζα, Νίκιτσα Γέλαβιτς, Νενέ, Μάρκο Αρναούτοβιτς, Λούκας Πέρεθ, Τζιανλούκα Σκαμάκα, Ντάνι Ινγκς και αρκετών άλλων, όμως, κάτι συμβαίνει και ο μετρητής των γκολ δεν ανεβαίνει στα επίπεδα που θα ήθελαν να βλέπουν όλοι στο κλαμπ...

Και τώρα, ο κλήρος έπεσε στον Νίκλας Φούλκρουγκ. Με τον Ζουλιέν Λοπετέγκι να έχει κάνει τρομερή δουλειά στο μεταγραφικό «παζάρι», να έχει πάρει και τον Κρισένσιο Σάμερβιλ, να έχει φυσικά και τη βοήθεια του Μοχάμεντ Κούντους και του Τζάροντ Μπόουεν και τους οπαδούς να ελπίζουν σε πολύ καλύτερες μέρες επιθετικά. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης