Φανέλα με τιμή στην ομάδα της ανόδου του '99 παρουσίασε η Σίτι (pics)

Ριγωτή, με κίτρινο και μαύρο. Μια φανέλα που ξυπνά ιδιαίτερες ανανήσεις από τα τέλη της δεκαετίας του '90. Και φέτος, οι «πολίτες» ανασύρουν στην επιφάνεια εκείνες τις μνήμες, με τη νέα εμφάνιση που παρουσίασαν και που αποτελεί φόρο τιμής στην επιτυχία της ανόδου του '99.  



Φανέλα με τιμή στην ομάδα της ανόδου του '99 παρουσίασε η Σίτι (pics)

Στο παλιό «Γουέμπλεϊ», υπό τις οδηγίες του Τζο Ρόιλ, η Σίτι αντιμετώπισε την Τζίλιγχαμ στον τελικό των Playoffs ανόδου προς τη δεύτερη κατηγορία, την τότε, Division One.

Σε εποχές που τίποτα δεν μπορούσε να προετοιμάσει τον κόσμο του συλλόγου για τη θέση που θα κατέχει πλέον η ομάδα στο... αφρό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, το κλαμπ του Μάντσεστερ είχε χρειαστεί δυο γκολ μετά το 90', έχοντας δεχθεί τέρματα στο 82' και το 87'!

Ο Πολ Ντίκοφ στο 90' + 5' κατάφερε να ισοφαρίσει στο 2-2 της κανονικής διάρκειας που παρέμεινε και στην παράταση, αστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι, όμως, από την άσπρη βούλα οι «πολίτες» πήραν την άνοδο, φτάνοντας μέχρι και την Premier League έναν χρόνο αργότερα.

Εκείνη την επιτυχία τιμά φέτος η Σίτι με τη νέα φανέλα που παρουσίασε, στα ίδια χρώματα με τα οποία κατεγράφη ο θρίαμβος στον τελικό του '99.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης