Με τον Σολάνκε γίνεται πιο απειλητική: Τι λείπει από την Τότεναμ και πού υπερέχει ο Άγγλος έναντι του Ριτσάρλισον; (vid)

Η Τότεναμ βρίσκεται πια πολύ κοντά στην απόκτηση του Ντόμινικ Σολάνκε από την Μπόρνμουθ και ο Άγγλος επιθετικός με την κορυφαία επίδοση της καριέρας του από την περασμένη σεζόν, σκοράροντας 19 φορές, ετοιμάζεται να προσφέρει στα «σπιρούνια» όσα χάθηκαν με τη φυγή του Κέιν και όσα δεν μπορεί να καταφέρει ο Ριτσάρλισον. 



Με τον Σολάνκε γίνεται πιο απειλητική: Τι λείπει από την Τότεναμ και πού υπερέχει ο Άγγλος έναντι του Ριτσάρλισον; (vid)

Μπορεί να κόστισε 58 εκατομμύρια ευρώ όταν μετακινήθηκε από την Έβερτον στο Λονδίνο για χάρη της Τότεναμ, ωστόσο, ο «Ρίτσα» στις δύο πρώτες σεζόν της παρουσίας του στο κλαμπ της πρωτεύουσας έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά.

Δεν έχει καταφέρει να δώσει όσα μπορεί, ο κόσμος δεν έχει δει γκολ από εκείνον (12 τέρματα σε δυο χρόνια), όποτε σκοράρει ξεσπά και ευελπιστεί να μπει ένα τέλος στην κακοδαιμονία του αλλά και πάλι κάνει μια τρύπα στο νερό και γενικά... δεν του έχει πάει το πράγμα όπως θα ήθελε. 

Φέτος το καλοκαίρι ο Άγγελος Ποστέκογλου αποφάσισε να ενισχύσει σημαντικά τη γραμμή κρούσης και γι' αυτό οι κινήσεις των «σπιρουνιών» για την απόκτηση του Ντόμινικ Σολάνκε ήταν άμεσες. Με διάθεση και αποφασιστικότητα να καλύψει το ποσό των 65 εκατομμυρίων που ορίζει η ρήτρα του ποδοσφαιριστή, η Τότεναμ προχωρά στη σπουδαία αγορά του παίκτη και ταυτόχρονα καταγράφεται ρεκόρ πώλησης για τους «cherries». 

Ο Σολάνκε την περασμένη σεζόν μπορεί να μην κατέγραψε τα προσδοκώμενα γκολ (xGoals) του Ριτσάρλισον, αν και η διαφορά τους ήταν στον ελάχιστο βαθμό. Ωστόσο, υπερείχε κατά πολύ σε ενέργειες που οδηγούσαν σε δημιουργία τελικών προσπαθειών, σε μεταβιβάσεις προς τους συμπαίκτες του, αλλά και σε επιτυχημένες εναέριες μονομαχίες λόγω και του ύψους του, όντας απόλυτα επικίνδυνος στην περιοχή στο ψηλό παιχνίδι. 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης